Followers

Sponsored By

Saturday, September 12, 2009

Tag raya rayu dari Dak Dira miahahaha

Ingat nak copy paste je..rupanya dia sudah pasang alarm keselamatan..Terpaksalah ku tulis satu persatu..Ini sumer adalah persediaan raya yer..

Baju Raya

Baju raya tahun ni yang emak jahit ada lah dlm 4 pasang.Sumenyer baju kurung biasa.Pas tu aku teringat janjiku pada diri sendiri.Tahun ni aku nak berkebaya sbb nak balas dendam raya taun lepas ada Rikazz dalam perut daa..Beli kebaya kat First Lady dah jadi 5 pasang.Tudung mudung pun dah beli..siap beli online lagi gituk..yang tak online pun ada..

Untuk Baby-
Dia tahun ni satu je baju melayu johor.First time tu..b4 this baju cekak cekik musang.Yang lain beli tshirt Oren utk b

Rikazz
tshirt n kemeja je dah ada 5pasang..Kasut dah beli..baju melayu dua pasang beserta songkok n sampin.Sgt excited mensopping utk rikazz..hingga tak sedar almari rikazz tak muat dahhh..

Kasut Raya
Aku beli kat fabiano Rico..konon nak pakai high heel..sekali dah beli tak selesa plak.Cari balik sandal Alain Dellon aku yang berkurun aku beli tapi tak pakai.Tu lah kasut raya ku.

Family aku
Memang tiap tahun aku ler sponsor baju n tudung mak n kain ela utk adik adik.Semua my emak yg jahit tauuu

Family mertua
Hehehe..belikan emak je kain ela..dah siap dah..yang lain banyak duet beli sendiri!

Kuih Raya
Tak beli lagi..Tahun lpas sampai 6 jenis..taun ni konon nak cari kat Jalan Tar tapi asek jam je..takleh masuk

Rumah Baru
zalim lah soklan ni..

Langsir baru
Konon masa balik Johor nak beli suruh mak jahit.Tetiba g sopeng terbeli lain pak.So basuh je lah langsir lama..cantik lagi hape..

Perabot baru
Takdelah..

Duit raya
Pun takde peruntukan tahun ni.Tahun paling kerrrriiing buatku..tapi dira n lina n kak ina..jangan lupe duet raya rikazz..

Bonus
Huhhh..budget belum bentang la..takdeklah bonus raya..ada bantuan khas pun ku ta tersenarai kerana ku adalah pekerja PROFESIONAL

Balik Kampung
Tahun ni raya Banting dulu..sedih..first time raya pertama tak salam tangan emak..walaupun cuti lama rasa tak bermakna pun sbb balik BANTING?alahaiii..dekatnyer

Kesimpulannya..SELAMAT HARI RAYAAAA

4 comments:

Hazlina Shahrel Mummy Fia said...

wei wei wei.. ni tak aci.. kitaorg plak kene bg rikazz ye.. tak kira tak kira... Fia dtg raye nak duit raye gak dr ibu nazz...

Naz-Segalanya disini said...

ku buat syarat..sapa nak duet raya datang umah.sbb taun lpas takde sapa makan kueh raya ku sbb takde org dtg umah.uwaaa

-DiraDiya- said...

ku rela ke uma kamu.. kamu.. n kamu sume.. demi duit ry adam..
miahaha.. caya ke??..
(ada la nnt 2 org ngata ku mata duitan..)
uikss.. blog ku msh blh dicopy paste lor..
tp kna highlight dlu.. then tekan Ctrl-C (guna keyboard je..) pastu paste mcm biasa..

Naz-Segalanya disini said...

oh..ye ker..mklum ler..blog ku ni biasa2 jer..mn nak tau cr2 blog mu dira

SIGN JANGAN TAK SIGN