Followers

Sponsored By

Thursday, September 24, 2009

Kami dah pulang..

Alhamdulillah..kami dah selamat pulang ke K.lumpur semalam pada pukul 11 malam..Jam ke?sedangkan kami bertolak dari Kulai pukul 9.30 pagi..Lamanya..?hehehe..tak lah..Kami tersekat sebab beraya lah..
Baik lah..jom baca citer perjalanan kami ni k.Dari rumah pkl 9.30 pagi dan aku n family memulakan perjalanan raya kami ke Benut Pontian Johor.Memula kami menuju ke rumah ONI rikazz..tapi masa kami sampai ONI rikazz baru mula mengubat..(Oni rikazz ni pengamal perubatan tradisional)..memandangkan pesakitnya ramai..kami terpaksa meninggalkan halaman rumah Oni terlebih dahulu menuju ke rumah Moyang Rikazz a.k.a mak aktok aku.Sampai depan umah mak atok..semuanya bertutup..dalam hati..apasal sumer orang tak ada ni..kami terus menuju ke rumah Mak Teh.Mujur Mak Teh ada..tu pun Mak Teh sekeluarga bersiap siap nak ke open house..kueh paling best kat umah mak Teh ialah kek batik..sedap..aku sempat makan nasi kat sana sebelum bertolak ke rumah mak atok.
Sampai kat rumah mak atok tak lama lepas tu ANDAK sampai..baru balik beraya..Nasib baik dpt jumpa andak..Setelah puas Rikazz mengejar kucing..kami bertolak ke rumah MAK NGAH aku.mak ngah tak ada sebab pegi open house..yang tinggal adik at aja..sepupuku..
Lepas pergi rumah Mak Ngah baru aku bertolak ke rumah ONI semula..masa tu Oni baru habis mengubat.dapatlah aku berjumpa dengan oni sekejap..
Lepas tu aku bertolak ke PARIT RAJA..rumah kwn sekolah menengah aku..Tipah..Tipah ada anak yang sebaya dengan Rikazz..namanya IMAD..sepatutnya Imad lahir sama tarikh dgn Rikazz..tapi Imad dah terlahir sebulan awal..jadi sekarang Imad dah 9bulan dan Rikazz 8bulan.Rikazz ni dia suka dengan budak budak..selalu dia akan datang dekat dan cuba bermain main n berinteraksi.Tapi kesiannya Rikazz..si Imad ni tengah suka menggigit..bila saja Rikazz mendekati Imad..Imad terus tarik tangan Rikazz..Dia panjat panjat Rikazz..gigit Rikazz dan tarik rambut Rikazz..Rikazz tak buat apa apa pun masa diperlakukan sebegitu..tapi mungkin tarikan dan gigitan Imad dah menyakitkan dia..Akhirnya Rikazz menangis..Kesian Rikazz..lepas tu Rikazz lari bila Imad mendekatinya..Bila tengok Rikazz menangis..baru ku sedar..Rikazz ni tak kasar lah..patutlah kanak kanak perempuan suka main dengan Rikazz..wawawa..abah Rikazz kata..TAKPE IMAD..TAHUN DEPAN KAMI DATANG LAGI..NANTI LUMBA LARI DENGAN RIKAZZ.hahaha..yo lah tu B
Pulang dari rumah Tipah..kami singgah di REMBAU KG PILIN.umah tunang jiran kampung B..HA..kat sini kami makan kerbau..fuh..pes time ni..tapi tak lalu sangat di tekak ni..
pkl 8.30 kami bertolak pulang ke KL..tu yg sampai rumah pkl 11mlm..tamattt..krohhhh
Rikazz selepas dibuli..kesian anakku..
Sebelum bertolak pulang..

Rikazz dan Oma


Kat rumah weida



Dengan Balqis Qistina





4 comments:

Putra Mama said...

Oni tu panggilan untuk aper yek?? Teringt drama yg Fazura berlakon (ape ntah tajuknyer).. ader oni gaks.. tp oni die tu jht.. Oni rikaaz baik kot.. ;p

Naz-Segalanya disini said...

oni tu nenek gaks..dr word nanny..oni rikazz baik..

adda said...

wah merinahnye beraya

Naz-Segalanya disini said...

kalau tak meriah pun buat buat meriah lah adda

SIGN JANGAN TAK SIGN