Followers

Sponsored By

Sunday, September 13, 2009

Hadiah Dari Rikazz untuk ibu

Asyik saja aku diajukan soalan yang sama..Dah berapa batang gigi Rikazz?Jawapannya..belum lagi..Rikazz dah 8bulan ni..Nape tak ada gigi lagi..Nak kata gusi tak keras..keras dah..Nak kata tak menggigit..Gigit dah..Rikazz dah mula nak menapak..Selangkah dua..Dah mula meniru cara kita bercakap..Kalau nangis..Buuu Buuu..nampak Mama dia..emmma..tapi kenapa tak ada gigi ni?Uwa...

Sejak minggu lepas..Rikazz minum susu sikit sangat kat umah MAMA WATI dia.time abah jaga pun sama.Aku ni style tak buat stock ebm tu.hari hari pam..selalu mesti tinggal sebotol..tapi ni dah berbtol btol ni..sbb rikazz tak minum sangat.Makan pun tak makan sangat.Kenapa ni?

Semalam..aku saja nak tengok gigi Rikazz..Gigi mana?tunjuk kat ibu nak..macam ni lah ayat aku.Dengan tersenyum senyum Rikazz tunjuk kat ibu dia..Oooo..sudah ada 2gigi warna putih mula menunjukkan rupanya.Inilah sebab Rikazz marah marah..cirit birit..n tak mau makan n minum..Rikazz dah tumbuh gigi sewaktu usia 8bulan.Bila aku gosokkan gigi dia..dia rasa selesa..mungkin gatal agaknya.

Pesan ibu..gunalah gigi untuk kebaikan..Jangan gigit orang tau sayang

Ini bukan gigi Rikazz.Hanya untuk tontonan blogger.Macam ni lah keadaan gigi rikazz

6 comments:

Ieda the Rainbow Princess said...
This comment has been removed by the author.
Ieda the Rainbow Princess said...

Ssshhh..x mengumpat laahh..Hehe..Okeh!Taniah sbb dh berjaya letak kate2 Shhh..jgn mengumpat tu & taniah juga kpd Bebi Rikazz krn dh tumbuh gg! :D

Naz-Segalanya disini said...

hahaha..mekaseh auntie ida

Sitisifir10 said...

cumilnya gigi dia... :)

adda said...

dulu syafi punye 1st tooth pn masa dia 8 bulan.. sama kes dgn rikazz

Naz-Segalanya disini said...

oh..rikazz ada gang la ek

SIGN JANGAN TAK SIGN