Followers

Sponsored By

Wednesday, December 23, 2009

Yang pernah bertandang dan menendang

Dah lama tak mencoret disini ye..Anniversary aku dan B hampir tiba..28disember ini..insyaallah aku dan B akan menyambut ulangtahun perkahwinan ke 2 kami..baru dua tahun kan..banyak tahun lagi nak menhgarungi dugaan..

Tengah berangan angan fikirkan pasal soalan test esok..tetiba dapat idea nak tulis plak kisah percintaan aku dari aku pandai mengenal apa itu cinta dengan kaum berlawanan jantina ni..Jangan risau..semua nama lelaki yg akan ku catat ni semua dah dikenali oleh B..tiada unsur hilang percaya atau kecewa di sini ye.Cuma nak berkongsi cerita..bahawa bukan senang aku nak mendapatkan soul mate ni..perjalanannya amat lah panjang..



JEJAKA PERTAMA

Nama : Ahmadi B Ariff (panggil Adi)

Kenal : masa darjah 6...berhingus lagi

Cara Kenal : Satu kelas sekolah agama..kawan2 gossip sbb kami sama sama best student dlm kelas.

Sebab putus : Adi ada pempuan lain sebab kami dah tak sama sekolah

Status sekarang : Dah kawin anak sorang.Adi kawin dgn kwn ku..aku yg kenalkan



JEJAKA KEDUA

Nama : Hairul Irwan Shah B Joha (panggil Iwan)

Kenal : masa form 1

Cara Kenal : abang kepd best fren aku weida..dia yg kenalkan

Sebab putus : Iwan ada gurl lain sbb susah nak jumpa aku

Status sekarang : Dah kawin n bakal menimang cahayamata



JEJAKA KETIGA

Nama : Syed Sallilah Assad b Syed Mashor Al Jufri (panggil Bad)

Kenal : masa form 2

Cara kenal : Dia jiran sebelah rumah aku..Jiran baru..dia nak sgt kenal dgn aku sbb tertarik dgn sikap jual mahal aku..muahahah

Sebab Putus : emak aku tak suka..aku kwn dgn dia paling lama..smpai aku melanjutkan pelajaran ke UIA.tapi dah emak tak suka..aku redha

Status sekranag : Dah kawin n anak sorang.Yang bestnya anak dia lahir sama hari dgn Rikazz..beza aku setengah jam awal..anak lelaki gak



JEJAKA KEEMPAT

Nama :Luqman Alhakim B Mazlan Abdullah (panggil Hakim)

Kenal : sejak sekolah menengah(kwn sekolah)

Cara Kenal : Dah memang kenal sbb kawan sekolah.Cuma bercinta masa aku tahun 1 kat Uia

Sebab putus : tak dpt terima keluarga aku orang susah(dia org Singapura)

Status sekarang : Dah kawin n anak sorang



JEJAKA KELIMA

Nama : Muhammad Sharizal B Baharin ( panggil Angah)

Kenal : lepas putus dengan Hakim

Cara kenal : website ekawan

Sebab putus : Angah tak tahan cinta jarak jauh sebab dia kat Melaka

Status sekarang : Pengantin baru



JEJAKA KEENAM

Nama : Muhammad Amin B Baharudin ( panggil abang sebab beza 8thn)

Kenal : masa aku tahun 3 kat Uia

Cara Kenal : Friendster

Sebab putus : Hidup sangat terseksa dgn dia..setahun setengah dia presure aku tau mentally.(rupanya dia ni ada masalah mental)hampir bertunang dgn dia...uii seram

Status sekarang : X mau ambil tahu..sangat menggerunkan kalau ingat dia



JEJAKA KETUJUH

Nama : Muhamad Rizal B Timyati ( panggil Baby)

Kenal : 2006 lepas grad Uia

Cara Kenal : ekawan

Sebab putus : Tak putus lah..sebab ni lah suamiku tercintannn

First Jumpa : 3ogos 2006

Bertunang : 24 Disember 2006

Berkahwin : 28 Disember 2007

Beranak : 11Januari 2009



Panjang kan kisah kami..semua nama diatas telah meninggalkan aku..alasannya macam macam..tp aku tau..alasan utama sbb aku tak canyik..kan kan kan..tp aku bersyukur..walaupun mereka tggalkan aku..aku dah jumpa pon soul mate aku yg sebenarnya kami berdua ni bgai langit dgn bumi perangainya..apa yg menyatukan kami?KUCING..hehehe

12 comments:

MsAnisSyahirah said...

hihi..
biar tak cantik, tapi anak cumel.
cantik itu sementara, yang kekal adalah hati budi dan sifat2 diri..

cumel anak akak..

mummyseri said...

Naz ..
err ada gak sama tang emak tak suke tu :) yelah nk wat camana redho ajelah..smoga bahagia didunia n akhirat..
yg pntng skrg suami kite adalh segalanya.. :)

Mummy Haziqah Kafiah said...

hahaaha tu dia...
carta hangit 2009.. ekekeekeke...

Sidratul Muntaha said...

siap buat biografi lagi..
ehehe..
mcmana rasanya bercinta time jdi budak2 sekolah n student dulu yerk?
ayu sume cintun time dan keje.
bpk ayu very2 straight.
even sam pun kena psycho tahap dewa dgn bpk klu nak dptkan ank dia ni.(ceh!mcm ler aku ni lawa sgt!!)
tpi alhamdulillah..mmg jodoh kuat dgn cik sam.
miahahhaha...

-DiraDiya- said...

ala nazz..
cntik ke x 2.. xde hal la..
bkn kekal pn..
pastu kalo lua je cntik.. tp dlm x.. xblh jgk..
kuikuikui.. mcm² alsn.. ada yg mak kamu xsuka ek??..
tp ada yg pndang hrta??..
aishhh.. apa la org cmtu.. hrta 2 segalanya kah??..
kalo org 2 xmampu.. xbegaya.. hina ke org 2??..
eiiii.. geramnya dgn org cmtu..
sok² mati.. bwk la hrta 2 kekdahnya..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wah2....bagusnya ibu rikazz....ingat semuanya....baguslah...hidup ni kena berterus terang ngan soul mate....baru kepercayaan dan keikhlasan tak diragui....

Hanna said...

Waah..dasat betul cikgu nazla ni..igt lagi detail balaks2 yg lain..hehehe..

Naz-Segalanya disini said...

betol tu anis..tp bukan semua org pk mcm kita pk kan..pape pun mekaseh puji rikazz..

btol tu seri.bila di pk..klu x krn kita dengo ckp mak dlu..xmungkin kt jmp suami kt skang kan

hangit xpe..jangan hangin lina

ayu..dulu rasa best sgt cinta msa sek..tp bila pk skang..geli geleman tau..kecik2 dah becinta

dira..kamu masih nak kwn dgn ku wlupun ku xcantik n xda harta?


btol mama damia..klu kita sembunyi2..bila kantoi tu yg jadi perang besar kan


kak hanna..mesti ingat..sbb mereka lah saya dpt jumpa dgn mr rizal saya

ApasH said...

salam,

very sporting eh ur husband.

My hubby mmg pantang dia kalo sebut2 kisah2 lama ni. hehehe

Naz-Segalanya disini said...

ai apash..kami mengamalkan sikap berterus terang n xmudah melatah..yelah..lain org lain caranya kan..hubby apash sayang sgt tu kat apash..

Maya said...

hui.. dasyat tul ingatan along.. hehehe... my xde bf la nk citer... yg ade dulu kini n selamanya... adik along yg long suke panggil pak tam tu la... cute di hati my... hehehe

SuZiE said...

cayalah... ingt sume nama balaks.. byk gak senarainye.. suzie time skolah x reti becinta.. bdk bhingus.. xde org nk.. kehkehkeh..

SIGN JANGAN TAK SIGN