Followers

Sponsored By

Friday, December 4, 2009

Alhamdulillah

Semalam aku dapt sms dari pengasuh Rikazz..dia tak dpt nak jaga Rikazz lagi tahun depan...sebab anak dia dah start sekolah..dan aku pulak sekolah pagi taun depan...pening jugak nak cari pengasuh lain.Sebabnya kat keliling kawasan rumah aku ni india dan cina je.Yang tinggal ex pengasuh Rikazz tu je lah melayu.Bukan aku nak manja sangat tak mau carik yang jauh..Masalah besar aku ..aku tak leh drive..ditambah pulak dengan B yang kerja shift..tak dapat nak tolong hantar Rikazz sekiranya dia dihantar ke tempat yang jauh..
Setelah perbincangan dilakukan semalam..aku dan B bersepakat membawa emak pindah ke sini utk jangkamasa setahun.Tu je jalan penyelesaiannya buat masa ni..Dan bermulalah episod ku nak memindahkan adik ku yang kecik bersekolah disini..Mujur tengah cuti sekolah kan..
Tahun hadapan aku akan memulakan kelas memanduku..mudah mudahan semua dipermudah..aku pernah drive dulu..tp sejak dok bandar ni..dah lupa n kecut balik tgok jalan yang penuh dengan kereta yaang berhimpit..
Tahun 2011 insyaallah..aku akan hantar Rikazz ke nursery..memandangkan dia sudah 2tahun dan booleh bawak diri kan..Aku pun plan nak sambung masters..so memang penting utk aku amek lesen memandu..Terima kasih Ya Allah kerana mempermudahkan jalan untukku..sempat juga aku menitiskan air mata semalam..tp semua dah berakhir..alhamdulillah

9 comments:

Huda said...

alhamdulillah :) moga smuanya berjln dgn lancar ye kak :)

nur rabiatul adawiyyah said...

ciannye kat naz...ape pon atul doakan semuanye berjalan dalam keadaan baik..insyaallah..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alhamdulillah..hidup ni kadang2 banyak dugaannya..pandai2 lah kita merancang supaya dugaan yg dihadapi tu kita tabah untuk menempuhnya....

-DiraDiya- said...

wawawawa..
beshnya.. rikazz dpt duk dgn oma dia..
ni yg nk hangkut nanny adam suh duk kl blk ni..
huaaaa.. i miss my mom..

Naz-Segalanya disini said...

alhamdulillah huda..mmg bab bab anak ni..kene pk secara kritikal kan..cuma kak naz kene adapt dgn new life lah.sbb dah bertahun thun tak duduk dgn mak

thanks atul..doakan naz..

setahun je dira..tapi lebih lega nak buat keje utk tahun 2010ni.huhuhu

mama damia..petunjuk yang Allah beri yang terbaik kan

mama uzma said...

Alhamdulillah...
setiap masalah ada jalan penyelesaiannya...

nanti klu rikazz dah masuk taska
makin bijak la dia...hihi

Hanna said...

Hai nazz..semua masalah ada penyelesaiannya..lepas ni ibu nazz ada la tempat dia bermanja stp ari :)

pasal amik lesen tu,jgn takut2 tau..drive kt kl ni kena berani je..tp mula2 mmg kecut,sok2 takut nazz jd minah rempit plak..hihi..

Naz-Segalanya disini said...

hui..kalau taska mama uzma kat sini..memang kak naz tak mau anto tmpat lain lah..

kak hanna..kecut lah tgok jalan ngan kereta..naz jd co pilot pong pening kepala..tapi..kalau naz dah jd minah rempit kan..gd bye abah rikazz..hahaha

Anonymous said...

awal yang baik

SIGN JANGAN TAK SIGN