Followers

Sponsored By

Thursday, December 3, 2009

Kenapalah...

Sedih aku pedih..ayat tanpa suara..tiada nada yang boleh diterjemahkan sebagai bunyi..dengan ayat jugalah..macam macam boleh ditafsirkan kan?Sebaris ayat dimanipulasikan sehingga menimbulkan konspirasi..iri hati..sakit hati dan macam macam lagi yang berkait dengan hati..Permusuhan..kebencian..mengapa mesti ada dalam hati manusia..Sehingga berjangkit jangkit antara satu sama lain?Bukankah manusia ni makhluk yang lemah?kemaafan itu perlu agar hidup boleh diteruskan dengan rasa kasih sayang yang bersemadi..bukan kebencian yang meninggi..semoga Allah lindungi diriku dan insan2 lain dari kebencian yang patut dibunuh dari hati manusia..agar keamanan boleh ditemui

25 comments:

mamafaris said...

sbr la nazz..manusia ni bkn 2 jnis je tp bjnis2..sifat cpt mlatah.. memanupulasi n buat konspirasi antara yg tsenarai dlm bjnis2 tu..

punya pnjg lebar komen ayat tu je jd issue??tak cuba memahami masalah org yg usaha nk bf tp gagal x plak nk komen??

nawaitu??KAMU jgn judge nawaitu seseorg!!KAMU xlayak..

Naz-Segalanya disini said...

takpelah kak..bukan nak meraih simapti kak.ni blog saya..luahan hati saya..diary perkembangan anak anak saya..apa orang nak kata..katalah..kadang2 org yg profesional pon xdpt nak pk secara pro..maklumlah..kita kan wanita..manusia..memang ada bious..tak boleh nak adil dlm menghakimi org..sbb tu mahkamah dunia ni sllu berat sebelah..yg bersalah xnampak..yang x bersalah yg dihukum..

Mummy Haziqah Kafiah said...

biarkanla.. kalo la yg di maksudkan MEREKA² itu adalah DAKU... ku sikit pun tak tersinggung.. SEBAB?? bkn ku yg kamu maksudkan pun... ku tau cite sebenar.. org lain tgk dr luar.. mmg takan faham.. cuba la tanya dulu sblm buat apa2 keyataan.. moga satu hari akan terbukti.. SAHABAT yg makan kawan sndr.. hati tgh penuh dengan bunge dengki mmg sume nmpk sehati sejiwa sbb perasaan benci mereka sama.. tungu la bile dah kena batang idung sdr.. mase tu ku nak tepuk tgn sbb SAHABAT dol! ada mata tak nak tgk betul².. tuduh melulu macam org buta.. walaupun ku hanya keje biase² tak de ijazah.. setidak²nya.. ku tahu jaga perasaan orang.. DRAMA QUEEN LA DORANG TU.. tagih glamer.. nak nak pulak dikelilingi kaki bodek macam ORANG tu.. !!

(selama ari ni ku diam je.. tp kali ni ku rase MEREKA betul² melampau.. nak² yang sorang tu.. cam meroyan je.. g la berubat cepat²)

-DiraDiya- said...

nazz..
xpe la nazz.. sbr je.. sbr separuh dr iman.. kamu sentiasa inngt 2 k.. kalo x.. nnt kamu msuk dlm kategori xtau qada n qadar.. nauzubillah..
yg pnting kamu tau kamu xwat apa² salah..
btl daisy ckp 2.. manusia ni.. cpt melatah.. jd xyah layan..
sdri bukak pekung d dada.. bla org cuit.. nk melatah plk..
alah.. bia la.. xusah dilayan LALAT n LANGAU.. dh tabiat dorg suka bnda BUSUK.. bnda yg wangi ada dpn mata.. msh jugak lg menonggeng2 cari bnda busuk yg dh berbln² berthn².. sggup mengorek sna cni..
dh la nazz.. sesuaikn dgn peribadi kamu.. kembali pd yg HAK..

catherinnezehal said...

biasalah tu kak nazz..klau kena kat diri sendiri thu plak nak terasa..tp klau org lain..wah..sedap jew mereka2 tu nak menghukum bagai...

yg penting KITA tahu sape KITA...

kadang2 NAWAITU kite xde lah sampai nak mengata sape2..tp ade gak org yg salah tafsirkan NAWAITU kite tu...

so..xleh kite nak judge sape2nye NAWAITU tu..sebab hanya empunya diri jew yg tahu NAWAITU yg sebenar..

hmm...kita DIAM kan jew r kak nazz..lau kite layan...makin r MEREKA SUKA...wat xthu jew...one day MEREKA2 akn sedar perkara sebenar..

mamafaris said...

iyee..ku jg dh lm diam kn diri..pratikn je..sbb ku pkir biar la apa n3 o komen yg kluar dr dorg..sbb ku nk kwn bkn lwn..

tp kali ni too much..korang ni mmg CERMIN..

nur rabiatul adawiyyah said...

sabar ye nazz....walaupun atul tak tau citenye tapi atul harap nazz tabah ye..dalam kehidupan ni mmg macam2 ragam manusia kita akan jumpe..

iedaLUVsham said...

sabar kak nazz...manusia mmg gitew, jgn dlayan sgt si busuk ati & mulut, huhuhu!!!

Naz-Segalanya disini said...

thanks lah kwn2 semua..rasa lebih segar hari ni..takpelah..semalam tgah pening kepala..plak tu..ada pulak org memanipulasi ayatku..tak tau lah apa yg ada dlm fikiran mereka tu..asyik nak fikir kita ni nak memburuk2kan dia je..takpelah..orang yang teraniaya doanya dimakbulkan..berserah je lah kpd Allah

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

Assalamualaikum Nazz & yg lain2..

nmpknya uolls smua nie betul2 dah SALAH SANGKA..sbg org yg plg tua kt sini, k.e-caR nk betulkn ape yg tak betul..so, SILA BACA KOMEN NIE SMPI HABIS, THEN BARU UOLLS LEH BUAT STATEMENT APE2..

okiess..mcm nie citernyer.. Nazz ade call CT..memule tnye psl p'kembangan ank CT bla2.. tp bile Nazz ade tnye ank CT kenape dia lmbt merangkak/jln, pstu compare ngn ank Nazz yg dh jln ms 9 bln, ITU YG BUAT CT TERASA HATI.. bg CT, tak salah klu nk tnye p'kmbngn ank dia..tp jgn lar smpi nk COMPARE ngn ank dia yg cpt.. besides, Nazz juga ade buat statement yg ank Dira pun lmbt..dh 1 thn tp x jln2 lg..

klu uolls x percaya, leh baca blog CT..dia ade buat entry psl tue:

http://ourheart-throb.blogspot.com/2009/12/hes-growing-up.html

CT mmg sedih..smpi ngadu kt June.. rentetan dr itu, Ila buat entry nie:
http://mykhalish.blogspot.com/2009/12/cepat-on-time-lambat.html

then, tetibe mlm td Nazz buat entry nie plak.. dan tetibe Daisy, Lina, Dira & Cat bg komen2 cenggini.. yg Daisy laks start buat komen isu BF apsal?? (nie konpem x taww cite sbnr)..

lg satu yg uolls x taww.. June ade call Naz td tnye psl entry dia YG INI (title: kenapalah..).. dan2 Naz bgtau dia buat entry nie psl konflik ngn pengasuh Rikazz.. apakah??

persoalannye:
1. KENAPA ISU BF YG DIBAHASKAN DI SINI??

2. SAPE YG JD CERMIN?? CKP BERMUKA2??

3. SIAPA MANGSA SBNRNYA..?? NAZ OR
CT??

k.e-caR dh lame pendam perangai uolls yg suke main terjah tanpa usul periksa..sila b'ckp gune akal fikiran..x pyh nk maki hamun kuar cilaka bagai.. k.e-caR mmg jns outspoken..k.e-caR akn ckp direct klu x suke..dan k.e-caR tak akn tulis si polan2 lagi..k.e-caR bgtau NAMA uolls terus..so, uolls klu x puas hati, sila tulis nama org tu terus..sng cite kan..xde yg b'prasangka bkn2..

spatutnya..Naz kena sensitif.. x slh nk puji ank sndiri..mmg kite berhak..tp jgn COMPARE ngn ank org lain..all babies are unique n special..

k.e-caR cube nk jernihkan ape yg keruh..uolls pun dh besar pnjg kan..tau pikir yg mana baik ngn buruk..klu uolls nk lancarkn PERANG pun, i dunt mind..nk minta maaf ngaku kesalahan sndiri pun k.e-caR IKHLAS TERIMA..stiap manusia buat kesilapan..tp, tak bermakna itu blh dijadikn alasan utk terus buat silap..uolls bkn baru kenal k.e-caR..dh lame kan..since dr frenster lg (Naz, Lina, Daisy, Dira)..

akhir kata..k.e-caR BERANI ckp nie sbb tahu k.e-caR berada di pihak BENAR..jgn bikin propaganda murahan..dunia blog nie kecik jer dik oii.. pusing2 blk org akn tahu..

sekian..mohon maaf krn m'celah..

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

buat Naz..

klu betul entry nie adlh luahan perasaan psl KONFLIK DGN PENGASUH RIKAZZ (sebagaimana yg Naz bgtau), sila jelas kan di sini dgn SAHABAT2 Nazz nie.. sbb komen2 dorang kt sini adlh SEBALIKNYA..yg buat k.e-caR pelik, kenapa Nazz mcm m'iyakan ape yg SAHABAT2 Naz komen kt sini walhal Naz tahu cerita sbnrnya..?? kenapa ckp nk call dorang bgtau..kenapa tak nk bg komen kt sini..??

k.e-caR CABAR Nazz..klu btul Nazz berada di pihak yg BENAR.. sila bgtau cerita yg sebenarnya yg SAMA SEKALI TIADA KAITAN PASAL ISU BF NIE!! k.e-caR btul2 CABAR Naz...!! Naz tahu ape yg patut dilakukan.. jgn jd PUNCA p'gaduhan sesama kite..!!

Naz-Segalanya disini said...

salam kak ecar..pasal saya dgn ct saya dah pun kol n btolkan keadaan..dan msg saya pd ct pun saya dah forward kat june..saya takde bandingkan rikazz dgn aqeel haziq langsung dlm msg tu..saya takde edit langsung msg yg saya forward tu..kalau akk nak baca..akk suruhlah june forward ye..mmg rikazz boleh jln cepat tak..tapi takdelah sampai saya nak kutuk anak org lain kak.dan saya bukan mengutuk anak dira ke apa..saya dah jelaskan semua maksud yang tak sampai kepada ct..jadi..antara saya dgn ct dah selesai kak..kak ecar..saya tau akk yang paling tua kat sini..so saya juga mohon akk ..tolonglah jgn guna perkataan kesat kesat kat saya sbb semua org tak tau cerita sebenar..dengar sebelah pihak saja tak cukup adil kak..sepatutnya kak ecar sbg yg paling tua..kol saya dulu tanya pasal ct n saya bkn buat spekulasi sndr..DEMI ALLAH..saya takde compare rikazz ngan aqeel haziq kak..kalau akk tak percaya..suruh ct forward msg saya tu kak..

Naz-Segalanya disini said...

kak..kalau saya publish dkt sini..semuanya akan mengeruhkan lagi keadaan..nanti dr yg tak tau citer jadi berjangkit2..dekat mamamfaris.lina kart n dira..saya dah kol diorang dah pun..jd kalau mslh yg akk pk sy puncanya tu.saya dah settlekan..sbb ieda n atul xda kene mengena kan..so kak ecar..akk kan pensyarah..kita sama sama pendidik..begitu juga ct..tak perlu cabar mencabar..apa yg saya ptt settlekan..saya dah settlekan..dan saya harap lepas ni saya mintak kak ecar lebih adil menghakimi seseorang kak..kalau ada masalah antara sesapa..akk sepatutnya dengar cerita dua dua belah pihak kemudian akk damaikan kak..bukan sokong org ni sokong org tu..tu yg jadi gado kak..kalau akk nak baca..saya dah tulis n3 alhamdulillah..so atul n ieda dah faham apa masalah saya smlm

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

naz,
sbb k.e-caR pensyarah lar k.e-caR brani nk b'syarah kt sini..
yerp..mgkin niat Naz bkn utk compare..tp itu spt ape yg CT bgtau..bagus lar klu Naz dh setel ngn dia..OKIESS..KITE TUTUP CITE TU..

KITE BUKAK CITER NIE..yg buat k.e-caR tak puas hati psl komen2 kt sini..siapa sbnrnya yg tak tahu psl KEBENARAN kt sini..?? cube tgk komen Daisy yg ats sekali tue.. kenapa dia cite psl isu BF?? entry Naz nie mmg psl BF ker or tak..?? sila jawap yg tue..sbb komen yg 1st tue, yg lain2 bg komen ntah ape2 ntah..itu yg buat k.e-caR hangenn..

sape yg gune bahasa kesat..?? k.e-caR skit pun x gune bahasa kesat.. yg kluar word "cilaka" tu Daisy hokeyy..blh tgk status YM dia..

to Daisy, Dira, Lina & Cat..
komen uolls neh nk bgtau psl sape..?? x pyh nk sindir2..perli2.. bgtau jer nama..

p/s: cara uolls buat ayat dh ala2 k.e-caR erk..suke tulis CAPITAL WORD..HEHE..

Cik CT said...

Salam,
Naz dh clarify case with me..ct pun dh maafkan cuma ter emo la smlm sbb tu ngadu kt jun..so,org len jgn cpt melatah ye..i tak suka gadoh2 nnt jd tak pandai la duk hentam org dlm blog padahal tak knal pun.thanks naz sbb dh call, n maaf jgk sbb ter emo cpt sgt.by da way, naz kata this entry sbb dia kesahkan hal pengasuh n i pun dh bgtau dia suh clarify this entry bout pengasuh bkn hal2 yg dimaksudkan itu.selama 5thn saya mnjadi blogger this is the first time had this prob..sorry to say,memula mmg terasa tp bila naz dh call for apologize, i accept it..Human is to err...orait jgn pening2 dh..

-DiraDiya- said...

yuhuuuu k.ecar..
i like ur style.. this is d way.. confront.. sbb mcm yg sume org tau.. ku ni kalo ckp.. jnis xde insurans..

ok.. jwpn ku.. ku rs la..
sume pn xtau apa cite sbnr..
sbb tlalu byk cite..
++ sbb msg2 dh tau perangai msg2.. sbb 2 setgh cite tpksa dsorok dr yg lain..
mgkin la..
so.. apa yg ku komen.. adlah apa yg ktorg borak mlm td.. xde kaitan dgn apa yg jd antara sapa2..
based on our topic last nite..
that's it..

psl nazz ckp yg adam lmbt jln..
d truth is.. ku xterasa or my feveret word.. 'sentap' walau sket pn.. tp kalo nazz ckp.. or sapa² pn ckp.. "ADAM ANAK DIRA 2.. DH SETHN STILL XJLN².. 2 LA MSLHNYA KALO DUK SUMBAT SUSU FORMULA.." ha.. 2 mmg ku sentap.. sbb mcm sume org ckp la.. tiap ank 2 spesel.. unik.. so jgn judge dorg ats apa yg mak bapak dorg wat..

yg psl status daisy 2 pn.. ku mcm konfius la k.ecar.. kalo k.ecar ckp daisy slh komen.. knp k.ecar pn dh mcm slh komen.. daisy use d C word 2.. kt 1 of kta² ni ke..
hm.. jom kta pk..
wat ms ni.. 2 je blh jwb soklan k.ecar.. sbb tgh mamam ni..

HS said...

Macam ku dapat klu si RED tu sapa.. Maklum la trademark dan gaya penulisan tu makin teserlah. Ku dah ilang hormat kat dia kalo RED tu yg ku maksudkan. RED tu kan sopan.. Ayat xkesat lngsung.. Ku xnak komen, sbb apa yg org lain cakap dia je nak menang. So kawan2.. Kita bg jela kemengan tu kat dia. Xguna kita buang masa layan org yg x bleh minta maaf atas silap sndr. She's totally bias!.

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

info TERKINI..

okiess..td Naz dh call k.e-caR (pstu putus laks..k.e-caR call blk).. Naz dh clarify all those things kt sini..isu ant. Naz ngn CT dh setel..ade missundestood kt sini..tp all SETEL hokeyy (klu x setel lg, sila call ckp direct ngn org tue)..

yg blum setel, komen2 uolls kt sini..itu jer..jgn duk bukak isu BF lg Daisy..itu sensitip..

Mummy Wafiq said...

Salam semua..

Naz...kan June dah ckp awal2..better Naz terangkan je kt cni ape sbb Naz wat n3 ni.xyah nak call2..nti yg lain akan terus slh fhm..
Naz mati2 nak call jgk la ape la.kalo Naz mmg btl wat n3 ni psl hal pengasuh mcm yg Naz cite td sila terangkan.

psl n3 ni je dah wat yg lain2 komen x best..n angkut isu lepas2.adakah n3 ni ade cite disebaliknya Naz??June tny Naz bnyk kali td..kalo ade terus terang je.June pon dah terangkan hal sebenar psl n3 Ila tu sbb ape kt Naz kan..

*ni bkn nak salahkan Naz..tp cuba Naz pikir yg Naz taip ni..

"takpelah kak..bukan nak meraih simapti kak.ni blog saya..luahan hati saya..diary perkembangan anak anak saya..apa orang nak kata..katalah..kadang2 org yg profesional pon xdpt nak pk secara pro..maklumlah..kita kan wanita..manusia..memang ada bious..tak boleh nak adil dlm menghakimi org..sbb tu mahkamah dunia ni sllu berat sebelah..yg bersalah xnampak..yang x bersalah yg dihukum.."

adakah komen Naz tu merujuk isu problem Naz ngan PENGASUH??

June bkn nak slhkan sesape n bkn nak menangkan sesape..tp sbb namaku dah disebut2 kt cni so adalah lbh baik ku pon komen utk mendapatkan penjelasan.

mamafaris said...

kak ecar ku syg...

1. isu bf - xde kn mngena ngan akk

2. ayat cilaka - jg xde kn mgena ngan akk

kesimpulannya xde kn mngena lgsg ngan akk..mmg xde..serius..akk xde dlm otak sy ms type komen tu..

Mummy Aqil said...

salam naz,

daku penulis entry 'cpt..on time..lmbt..' honestly, that entry kuar after ku tahu story psl ct.

entry tu totally base on info n concern as a parents.. rsnya ramai yg alami this situation. so daku totally disagree dgn ape yg terjd pd ct. sbb kalu daku di tempat dia, of course daku terasa sgt...

ckp bab terasa or sentp..

hmm ku ada bc blk ur reply komen pd mohd shahril. yes, that's mr daddy a.k.a my hubby. dr awl cite di page kart, ku cb xmo involve ats nsht mr daddy. but lastly, mr daddy sendr komen on his will.

coz dia rs, sgt bertggjwb utk share our experience as bf parents and also feel responsible utk btlkan a few fakta.

tp after daku n mr daddy bc ur comment, we totally terkejut dgn ayat 'alhamdulillah anak saya trus pandai menyusu..mmg takde mslh.sbb nurse sndr puji kepandaian dia menyusu ketika berumur satu minit.tp klu yg bermaslah mcm anak en shahril tu..lain pulak ceritanya kan'

disbbkan itu komen dr mr daddy, ku xmo msk cmpr. mr daddy, of course dia kecewa sbb sepjg komen dia, dia xda mention anak sesape. then how could u compare our child. daku plak, as a mom who deliver n bf my child. tak terkata ape2..terlalu kecewa..

ku mengaku, our child ada prob to latch on after birth. but that's totally not his mistake. it's my mistake. ku ngaku, our child minum fm for 1week. tp.. ku xmo mengalah.

n alhamdulillah, dgn susah pyh berjy bf smp skrg.. dan masih lg bersusah payah. tp... mcm mn daku berjy... it's really long story. tp ku rs dikau, daisy n lina.. was there to support me..during that time..

rentetan dr ur comment, mr daddy xmo pjgkan. sbb tugas dia dah selesai psl bf. daku mmg sdh tp mr daddy kt 'cukupla..masing2 ada pandangan sendiri.. tugas dia bg pandangan da selesai.. terpulang pd org nk terima or x..'

then tmbl plak isu ct. daku as a mom sure terasa jg.. entry tu more pd reminder pd dr ku sendr supaya berusaha utk tdk jd si pen'tanya'.

daku sentiasa berpgg yg soalan sensitif spt umur, kawin, preggy, anak n rupa fizikal diri sgt sensitif utk ditanya pd perempuan. sbb kita xtau ape perasaan or penglmn org..

so far, komen pd entry 'cpt..on time..lmbt..' more on general isu. sbb dorg ada jgk yg alami kes sm n rs bb sgt unik.

yg tau kes ct, maybe komen lbh menjurus pd isu itu. tp itu pdgn mereka. i didn't influence any of their comment.

psl ur entry, 'kenapalah' daku xmo komen lbh2. begitu jgk 'komen2' dr shbt2 anda. ku rs dikau lbh tau ape n kenapa entry tersebut timbul..

ini hanyala komen daku. xda kena mengena dgn sesiapa or influence by anyone.

ku elakkan dr ayat2 n kt2 kasar, kesat n maki hamun. sbb daku tdk dididik dgn cr itu. lgpun, kalu daku yg bc entry or komen sebegitu, it's hurt..

wassalam..

Naz-Segalanya disini said...

oklah semua..rasanya semua dah berterus terang disini kan..so hrp lpas ni xda lagi kes kes pendam perasaan..to ila..bukan naz nak kata anak ila bermasalah tu..mslh mcmn..maksudnya..anak ila salah seorg dari baby yg nipple confusing.ayat tu merujuk kepada komen hubby ila yg sebelum tu turut menerangkan yg kalian ada prob tp berjaya diatasi..ila jgnlah cepat fikir yang bukan2..kalau ila nak tau..masalah yg ila hadapi n cara mengatasinya tu..(naz tau dr ina) naz gunakan utk tolong kwn naz yg juga ada same prob..kenapa ila fikir naz nak cakap pasal anak ila macam macam..aqil xda masalah dgn kita semua..cuba ila baca balik komen hubby ila sebelum tu..maksud naz LAINLAH PULAK CERITANYA ..tu merujuk kepada case2 yg perlukan bantuan pakar or else..hope ila dah jelas ye..naz xmau nak gado2 or nak lwn sesapa..kita sama2 ibu kan ila..dan kita pun dah lama tak berhubung..so naz malas nak panjang2 lg..cuma naz harap lain kali ila or sesapa jgn lah tafsir ayat sesapa sampai boleh timbul rasa kecik hati kat sini..

Naz-Segalanya disini said...

for ila jugak..sambungan dr komen mr hubby ila yang kata TERIMA KASIH tu..naz nak tulis lg tp mungkin sbb box dah penuh..so tak boleh nak publish lg..yg naz nak tulis..AQIL ANAK YANG BIJAK KERANA TAHU HARAPAN IBU DAN AYAHNYA EN SHARIL..tu lah ayat naz yg tak dpt nak publish..ila..bacalah keseluruhan ayat..jgn ambik satu2 part saja ila..bila kita ambik sana sikit buang sana sikit tu yg jadi nak marah2..

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam ahdek2 ahkak..

nie ade satu lg ketidakpuasan hati nk dicurahkn..

kpd pengomen yg pakai nama HS.. salam utk Puan HS (i know u, hokeyy)..Puan HS nk kata RED tu sape..?? mesti nk kata ahkak kan..?? taww nape ahkak leh terasa.. sbb Puan HS kata gaya penulisan yg sama n bla2.. so, ahkak pun pi lar baca komen si RED iteww..now i know..mmg gaya penulisan dia ade skit sama ngn ahkak coz dia gune CAPITAL WORDS.. ahkak mmg dulu, kini & selamanye suke gune CAPITAL WORDS bile sdg marah/tegas ttg sumething.. so, di sini ahkak nk buat pengakuan:

DENGAN NAMA ALLAH YG MAHA PENYANYANG, E-CAR NAZRIN BUKAN RED.. RED JUGA BUKAN E-CAR NAZRIN.. SEANDAINYA AKU BERCAKAP BOHONG, AKU RELA DILAKNAT ALLAH SWT!! (ahkak tak takut..ahkak berani krn benar!!)

ahkak mmg PANTANG org bg komen tp x bgtau nama sbnr/anonymous etc.. nmpk sgt pengecut..klu betul Puan HS berada di pihak benar, sila tunjukkn KEBENARAN itu.. jgn main2 ngn ahkak..ahkak betul2 seyes neh..ahkak x main2..nmpk telinga ahkak dh merah-biru neh..uolls tahu perangai ahkak camne..ahkak tak suke ckp blkg2 hokeyy.. x puas hati, sila sound depan2!!

utk pengetahuan smua, ahkak dh setel ape yg x puas hati ngn Naz dlm tepon ptg td..ahkak gaks dh setel ape yg tak puas hati ngn Dira dlm YM ptg td..dan ahkak gaks dh setel ngn Daisy dlm YM ptg td.. cume ahkak blum setel ngn Lina & Cat shj..

nota kaki: pd si RED, sila lah tunjukkn diri anda yg sbnr.. Puan HS pun, x pyh gune shortname cenggini..bgtau jer nama..klu x nk bgtau, ahkak bgtau nnt..haha..

Mummy Haziqah Kafiah said...

yes its me..! i reply trou phone. n there is a limited word. so have to short it.

tp ku mmg tak puas hati. dari hari ke sehari ku makin tak boleh terima apa yg u all perjuangkan..

ku penat nak jaga perangai orang macam u. tak kawan pun takpe.. ku tak rugi apa2. yg ku tahu ku keciwa. n i dont want to have any connection to oll of u! THATS IT!! WILL DELETED ALL OF U FROM MINE.

SIGN JANGAN TAK SIGN