Followers

Sponsored By

Friday, December 18, 2009

Menyesal kemudian tidak berguna




Penat betul cuti sekolah kali ni..bnyak betul agenda yg perlu diatur..Sepatutnya Khamis yang lepas 17dis aku kene attend test undang2 kan..tapi dapat kol dr emak mak atuk aku a.k.a moyang Rikazz tak sihat..badan dia membengkak..dan dia kol nanges nanges ckp yang pelik pelik..FYI mak atok aku tu hampir 90tahun umurnya..hidup dia pun dah sunyi bila kawan2 sebaya semua dah meninggal..sekarang dalam Kampung parit Pinang tu..dia lah orang paling tua..suami dah lama meninggalkan dia..memang aku dapat rasakan hidup mak atok tersangatlah sunyi..anak anak dia pun dah ada yang meninggal dunia..Bukan aku nak doakan mak atok meninggal..tapi dalam umur yang dah lebih dr had umur kebiasaan umat nabi Muhammad..kita sebagai keluarganya kene bersedia ajalah..
Jadi..petang Isnin aku bertolak dari KL ke Bandar Tenggara dulu..tido semlm kat rumah emak dan esok paginya baru lah bertolak ke Benut..sempat lah membahagiakan mak atok walaupun sekejap..dulu..aku ingat lagi mak atok pernah kata..DAPAT KE TAK MAK TOK TENGOK AKU KAWIN..tapi alhamdulillah..bukan setakat kahwin..tapi dapat tengok aku beranak n rikazz dah pun hampir menginjak setahun..panjang umur mak atok..
On the way ke JB dari BENUT..aku singgah ke JJ TEBRAU CITY.B pergi carik mee rebus tulang..sedap katanya..kat tempat lain xjumpa..aku pun tumpang sekaki..sempat lah aku shopping baju n seluar rikazz..ye lah..banyak baju yg dah kene simpan..sebab rikazz meninggi..tapi tak membesar..Sempat ajak Rikazz main kat wonder park kat ctu..tapi serius tak best..ada ke tricycle yg tayar dah pecah pun dia biar je kat situ..bila budak main tertonggeng sebab tayar dah rosak dan x balance..permainan pun xbanyak.best lagi JJ Bukit Tinggi..
Sekarang aku dah sampai kat KL..emak tak ikut lagi sebab nak uruskan perpindahan Aniq..kene tggu naik sekolah.Aniq je dah ikut aku balik..dia akan terus sekolah di sini sampai SPM..Pengasuh lama Rikazz?tertanya tanya kenapa Aniq ada kat rumah aku ni..hehehe..sebabnya emak nak tolong aku jaga Rikazz sampai aku boleh drive..em..tengok gaya Pengasuh lama Rikazz tu mcm nak jaga Rikazz semula..mana taknya..anak anak dia dah tgok rikazz membesar..mereka sayang Rikazz mcm adik kecik mereka sendiri..Bila aku merayu..emak dia plak demand siap nak letak syarat plak kalau aku nak suruh dia jaga Rikazz..takpelah..malas nak amek risiko lg..
Lepas ni..nak carik Pengasuh yang sanggup jaga Rikazz n adik2 Rikazz sampai dia 3tahun..Rikazz 4tahun aku nak bawak g sekolah..ataupon hantar dia kat mana mana pusat pendidikan..
Ok lah..rasa nak stop cni..penat plak..tak tau lah nape penat n letih semacam..macam pregnant plak..huhuhu

4 comments:

Mrs. Adz said...

la datang jb je..nape tak cakap..kalau tak leh jumpa..tempat melepak daku kat jusco tu..hihiii

Naz-Segalanya disini said...

tu lah..teringat kat fara n eesya..tp xda fon no kan..mcmn nak contact..lama gak kat JJ tu

The Queen Of My Heart said...

lama x jenguk c comel rikazz nie...wat apa tu syg kat mesin basuh tue..nk tolang mama basuh kain erkk?? :)

Mrs. Adz said...

emm tak pela..nanti kalau dtg lagi bagi tahu la..leh jumpa..hihi..

bagi email naz la..nanti kita bagi phn no

SIGN JANGAN TAK SIGN