Followers

Sponsored By

Sunday, November 29, 2009

Mari bawa Oma round round ..

Ton ton!
Banyaknya tangan

Posing Maghrib..tu pasal gelap


Ucu dan Rikazz



Tatih Rikazz




Tengah geget jari



Dengan Oma


Nampak tak bakul dah penuh?Rikazz isi sendiri



Tadaaa..kenderaan pertama Rikazz

Daddy Ngah janji nak bawak Oma jalan2..itu aktivit wajib kami adik beradik kalau emak datang KL.yelah..dulu masa kami kecik kecik takde nya mak nak berjalan sana sini..takde lain melainkan duduk rumah pergi kerja..tu jelah kerja Oma..
Habis duty daddy Ngah dtg..plan pertama nak pergi Taman Tasik Perdana..tanya pendpt Lina mummy Fia taman mana besh..Lina kt Tasik Perdana lagi best..Masa on the way tengok awan dah mendung namun hati berdoa semoga hujan tak jadi turun.Sampai kat tasik cepat2 angkut Rikazz pergi main buaian yg utk baby tu..ada seluar besi..Sempatlah daddy Ngah amek video..
Tak lama pas tu hujan turun..kami terpaksa beredar.Baru Rikazz nak epi epi.
Kami terpaksa mengubah haluan dan membawa Oma ke Putrajaya.Sja nak suruh Oma saksikan lanskap Putrajaya yang aku sendiri suka tengok..On the way tu nampak ada 3 destinasi yg mcm best tapi jarang org sebut
1.TAMAN WETLAND
2.TAMAN WARISAN PERTANIAN
3.TAMAN RIMBA ALAM
Best ke tempat2 tu kalau nak buat lokasi hang out dgn family..tempat yg ada sekitar KL ni mcm dah bosan lah.
Kami menuju ke ALAMANDA..sebab nak makan..cari parking full..lupa plak hari ni Sabtu..akhirnya kami park kat LEVEL7.huh..tinggi sungguh.Destinasi makan makan kat ARL CAFE.aku mmg selalu makan kat situ bila teman B pergi tournament..makanannya sedap n mahal gaks..klu nasi goreng ayam 10rm..tp tengok plate lah..besar punya
Lepas tu ajak Rikazz naik kereta bomba..dah banyak kali aku naikkan Rikazz kereta seumpama itu..asalkan ada stereng memang dia suka.
Bila tgok kekhusyukan Rikazz dengan stereng..tambahan plak nampak ada org kluar dr carrefour bawak tricycle..aku teringat pada ride on car yg aku tengok masa kat TESCO.aku pun bagitau emak nak tgok jap.kalau ada yg bekenan aku nak beli satu.Tapi Ride on car yg ada kat situ sume dah tak sepatutnya dijual..dah reject2.nampaklah tricycle..tgah promosi..masa tu hati berbelah bagi..Pas tu amek gak satu sbb teringat B berkenan dgn basikal tu sejak tgok PINKY DUCK fia..so ameklah satu..dah penuh Viva daddy Ngah dek beskal tu..
sekian

8 comments:

Mrs. Adz said...

rikazz dah ade motor ye..bstnye..leh la jalan-jalan bwak oma lagi ye..rajin bertatih ye sayang..nanti cepat jalan..

Naz-Segalanya disini said...

hihihi..kalau kakak aleesya nak ikut pun boleh.duduk kat bakul.Rikazz dah berjalan satu rumah dah mama aleesya..cuma dekat luar dia masih takut2.sbb pakai kasut kot

mama uzma said...

rikazz jom race sama uzma..tapi kita pemandu yg baikkan..hihi

syokknya dia gi jalan2...
pasni ajak mama gi aquaria ye..uzma baru je pegi..

Naz-Segalanya disini said...

wah wah..uzma yg jauh dah smpi aquaria..rikazz blom smpi lg..tak leh jadik ni

Putra Mama said...

cantikla warne beskal tu.. nak kene cr satu lah.. ;)

Mummy Haziqah Kafiah said...

owh.. nampaknya rikaz dah leh geng ngan fia n faris lepas ni.. adam bile nak ade ???

err ku tak tahan naz nengok gambo header mu itew.. aksi panasssss pasangan sensasi.. kurus rizal time kawin .. pandai ko bela naz.. skang perut rizal nmpk hasil dah.. kah kah kah..

Anonymous said...

salam..that's why muka anak u nampak familiar that day..i ada nampak your family last Saturday dekat Alamanda.i wonder mana i nampak muka anak you. rupa2nya dalam blog yang selalu baca. actually i ni cuma silent reader. i tak cam sangat muka you.

Naz-Segalanya disini said...

mama putra..belilah..mst putra da pndai bwk..

lina..off course ku pndai jg tau..see the stomach la..

anonymous..nape x tegur?hihhi..lain kali tegur je..ala klu dok sekitar sini x g mana larinye

SIGN JANGAN TAK SIGN