Followers

Sponsored By

Tuesday, November 3, 2009

Ku rindu senyumanmu
















Sejak Rikazz dicucuk cucuk utk masuk air garam dan dicucuk untuk ambil darah..plus ibu dia terus tinggalkan dia dek kerana tugasan terpaksa berkampung kat sekolah tinggalkan Rikazz..Rikazz jadi seperti ketakutan..selangkah aku tinggalkan Rikazz dia menangis beria ia..bila aku angkat dia..dia terus peluk aku sekuat hati.huhhhu..memang susah aku nak wat keje..sbb Rikazz mmg takleh tggal langsung..aku sedih sbb Rikazz dah tak mcm dulu..





Jadi..aku nak cuba buat Rikazz lupakan rasa takutnye..aku plan nak bwk Rikazz g main main..semlm aku bawak g wonder park kat aeon bkt tinggi..adakah aku berjaya mengembalikan senyuman Rikazz itu?





Alhamdulillah..berjaya gak aku mengembalikan senyuman dia..sebenarnya..Rikazz tak boleh masuk park ni sbb dibawah umur..setahun ke atas baru boleh ..tapi aku merayu kat penjaga park tu n bgtau yang Rikazz dah pandai jalan..so lepaslah jugak..mekaseh park girl...hihihi..hari ni..ketakutan Rikazz berkurangan..takdelah macam sebelum ni..mungkin Rikazz ajak ibu dia g taman lagi kot..RRAFF..nak ajak ibu Rikazz g tasik mana mana lagi tak?





oh ye..Rikazz dah pandai melambai tangan..take note:Rikazz 9month..dan dah pandai guna sikat untuk sikat rambut..alhamdulillah..ada gak pencapaian baru..selepas dia sakit..risau gak perkembangan terbantut sbb berat badan Rikazz turun 500gram..sob sob..Aku risau Rikazz sakit lagi..sbb tu aku tabahkan hati untuk menyusukan Rikazz lagi..huuu..ibu Rikazz ni tak kaya nak hantar Rikazz kat hospital pakar kalau Rikazz sakit..ibu cuma mampu g hospital kerajaan yang servisnya huhuhu..faham faham je lah..ibu sendirilah yang kene tolong tambah antibodi Rikazz dengan menyusukan Rikazz..psstt..permintaan kepada ibu ibu..yang fully bf ataupun tidak bf lagi..janganlah gado gado kat alam blog ni..kita disini kan nak berkongsi pengalaman..kita semua sama disisi allah..yang membezakan kita hanyalah TAQWA..insaflah wahai saudaraku..hehehe..

6 comments:

-DiraDiya- said...

rikaz cenomeyyy..
rikazz la plk bg cdgn nk beriadah ke mn plk..
huhuhu..
sy setuju..
n mencdgkn.. cdgn d ttup..
peace no war..

Mummy Wafiq said...

suke tgk rikazz senyum...ajar wafiq senyum bleh?hehehe...
ape gdh2 nih...xbest arr..fully bf ke bkn ke same jer kan...yg penting same2 jaga mulut memsg...hehe.wat blog xyah nak sindir menyindir sesape...tul x?
apa yg penting..KERJASAMA...hahaha.
naz..nti bwk rikazz jln2 hepi2 lg pasni yer.kembalikan senyuman itew!

Naz-Segalanya disini said...

dah tak tau nak kemana..apa kata dira wat taman..so kita g main kat sana je kan

Hazlina Shahrel Mummy Fia said...

fia sokong.. leh ronde dgn duck finky....

Huda said...

alhamdulillah rikazz dah kembali senyum :)

akak try bawak g taman kat putrajaya pulak ke..sambil jalan2 lepaskan dia..

Mrs. Adz said...

haah comel senyuman rikazz ni..bawak la rikaz jalan-jalan kakt taman ke..bagi dia happy tgk kanak-kanak lain main..leh join sekali..

SIGN JANGAN TAK SIGN