Followers

Sponsored By

Sunday, November 15, 2009

Momblogger Planet Baby in nature contest


RIKAZZ QALBY MUNTASYEE
10 MONTH
LOKASI : KG PADANG CINA BALING KEDAH

Hijau tak alam semulajadi Rikazz ni?

Sudah lama tidak masuk contest kat mombloggers planet ni..bukan apa..susah oo nak menang..lagipun kami tak pernah menang apa apa pun contest..takpelah..contest yang ni pun susah kot..tapi dek kerana ada gambar Rikazz in nature..so bolehlah join..silalah jengok gambar comot Rikazz k




mari kita sembang sikit pasal gambar di atas..gambar ni masa Rikazz bangun pagi di Baling Kedah..masa ni hantar daddy ngah Rikazz merisik ke Kedah..kawasan rumahnya memang kat kampung sesangat lah..belakang rumah hutan ada..dusun ada..kandang lembu pun ada..memang seronok..Gambar tu memang naz ambil waktu tu bertujuan untuk bagi Rikazz rasakan kehijauan da kesegaran alam..maklumlah..duduk kat bandar metropolitan..kalau ada burung pun..burung gagak..sedih sungguh..tapi di balinglah kali pertama Rikazz memijak rumput..menyentuh embun di hujung rumput..eheheh..seronok tengok dia mencangkung tu..




Pendapat Naz tentang anak dan alam semulajadi ni..


Sesungguhnya manusia ini asalnya diciptakan dari tanah..kehidupan kita juga bergantung pada alam sekeliling..untuk terus hidup..bernafas..malangnya..anak anak hari ini kebanyakannya membesar di bandar..dikelilingi oleh kota batu yang menyesakkan..adalah baik untuk kita perkenalkan alam semulajadi kepada mereka..yang mana daun..yang mana kayu..yang mana
hijau..yang mana biru..secara tak langsung kita telah menanamkan rasa cintakan keindahan alam semulajadi dalam diri mereka..semoga dengan pendedahan pertama ini..akan memberikan inspirasi kepada mereka agar menjadi generasi yang menjaga warisan nenek moyang ini sebaik mungkin..kerana..alam semulajadi adalah guru kepada pelbagai jenis ilmu



Inilah penaja penaja contest ni...


No comments:

SIGN JANGAN TAK SIGN