Followers

Sponsored By

Friday, November 6, 2009

Keputusan yang mendebarkan

Ramai yang nak tahu tentang keputusan ujian darah Rikazz(ehehehe..ramai ke?)alah..lebih dari 1 dah plural kan..Aku sampai di PPUM pkl 8.30pg..memusing cari klinik kanak kanak..fuh..menggigil tangan dukung Rikazz turun naik lif turun naik tangga n menyeberang bangunan meredah terowong..mana ni klinik nya?sorang demi sorang aku tanya..akhirnya selepas hampir 15minit bru lah sampai..B?biasalah..kene cari parking dulu kan..

Sampai klinik kanak2 tu..lepas urusan pendaftaran sume aku bagilah Rikazz main main dgn ruang permainan tu..skang nampak dia excited bila dibawak ke taman permainan n etc..tgah syok layan Rikazz main..nama Rikazz dipanggil..ukur tinggi n berat dulu..Alhamdulillah berat Rikazz dah naik semula..selepas hilang banyak masa cirit birit ari tu,,skang Rikazz dah 8.5kg..semula..Lepas ukur berat n timbang sambung main lagi sampai lah no Giliran Rikazz tiba..relax sket sbb org tak ramai..ada 3org je pesakit masa tu..sempat lah berkenalan n tanya apa masalah anak anak diorang..yang sorang tu baby dia takleh makan n takleh meneran..asal meneran n makan muntah..masalah dia sejak lahir sampai lah skang baby tu dah 11bulan..yang sorng..athma..eh..asma..kene sedut gas..menangis nangis dia..sian kan..kecik kecik dah sakit..

Berbalik kepada keputusan darah Rikazz..sel darah merah sikit sebab zat besi dlm darah Rikazz rendah..result THALASEMIA tu blom kuar..dr kata amek masa sbb dia kata nak kene kaji darah tu bawah mikroskop..so dr soal siasat aku n pemakanan Rikazz..Dia kata selalu sel darah merah kurang sbb makan tak cukup n baby akan lemah..tp dia tgok Rikazz aktif..sibuk berjalan dlm bilik Dr tu..bila aku tanya apa effect kurg sel drh merah ni..dia kata tumbesaran terbantut n semua akan jadi lambat..tp bila dia cek graf perkembangan n tumbesaran Rikazz dia diam..dia kata klu Rikazz tak cukup makan graf pembesaran dia tak akan sebagus ini..at last dia kata..skang pihak hospital akan bg treatment selama 2bulan utk tgok boleh tak zat besi n sel darah merah bertambah selepas Rikazz terpaksa telan zat besi n asid folic setiap hari..Sian dia..5jan ni kami akan dtg PPUM lagi utk terima result THALASEMIA tu..hope negative..soon Rikazz akan berusia 10bulan..alhamdulillah..Rikazz dah makin laju dan makin jauh berjalan..n dgr dgr ADAM dah dpt first step..makin seronoklah ryann sbb dah ada kwn nak main kejo kejo..klu dak main kejo kejo dgn FIA je..jadi skandal plak kan..ahahaha

8 comments:

Mamadam said...

salam k.naz..nat doak' rikazz cpt sembuh n mintak2 la result tu negative..aminnn

Naz-Segalanya disini said...

ye lah natt..k.naz pun xsanggup nak dgr penyakit2 ni.huhuhu

catherinnezehal said...

hu3..bila dgr camtu cam nak jew wat test kat ryan tp tu r..cian plak tgok kena ccuk..dah r ryan berat takat 10kg jew..

Hazlina Shahrel Mummy Fia said...

scandal?? no no no .. ku tggu faris jg dpt kaki.. hahahaha..

moga rikazz x apa2... rikazz kan bijak.. moga cepat sembuh... mummy rindu ngan rikazz.. mmmuaah!!!

Mrs. Adz said...

moga result rikazz negatif la nanti..rikazz kena makan la sekarang ni..rikazz senang ke makan ubat. klu eisya dah macam nak perang ngan dia..siap menangis macam kena pukul

Mummy_Sofea said...

naz...dilla doakan semuanya baik2 jer...lgpun rikazz aktif insyaallah xder aper2 k....no worries..

QIQA said...

harap2 tak de apa ye nazz..semuanya okkkk..sayang rikazz

nur rabiatul adawiyyah said...

naz jangan risau k..rikazz takkan ape2..

SIGN JANGAN TAK SIGN