Followers

Sponsored By

Tuesday, August 11, 2009

Rikazz 7 bln

Bulan lepas..ibu boleh terlupa tarikh 11hb.bulan ni..ibu tak mau luper.untuk tidak melupakan tarikh 11hb ni..ibu pun tulis lah kat dlm diary maya ibu ni.Alhamdulillah..rikazz dah pun berusia 7bulan.Tak sangka anak ibu dah besar ye.Cepatnya masa berlalu.Kata orang Arab..ALWAKTU KASSAIFI.masa itu ibarat pedang.kalau kita tak kawal pedang tu..kita yang terbunuh dek pedang tu.apa plak bunuh membunuh ni..Takdelah..kalau kita tak gune kan masa sebaik baiknya..kita akan sengsara sendiri dek pembaziran masa yg kita buat tu.Ibu sudah pun menyusukan Rikazz selama 7 bulan ni...alhamdulillah..walaupun dah bg makan..walaupun dah minum air masak sket sket.Rikazz tetap selesa dgn susu gantung ni yer.Terima kasih nak kerana sudi minum susu ibu lagi walaupun anak dah ada pilihan yg lain.Rikazz dah pandai apa ek sekrg?
jom kita cek
  1. tangisan pertama - 11jan09 7.26pm
  2. senyuman pertama-15hari
  3. mengiring- 20 hari
  4. meniarap tak sengaja kot-30hari
  5. meniarap betol betol-2bulan 3minggu
  6. ambil barang bila dihulur-3bulan
  7. angkat punggung-3bulan
  8. naik walker-3bulan 3mggu
  9. berdiri dengan tegap-4bln
  10. angkat badan nak merangkak-5bln
  11. makan-5bln 2mggu
  12. expert merangkak-6bln 3mggu
  13. TENGAH SIBUK NAK DUDUK SENDIRI-7bln

kalau tak senaraikan..nanti bila rikazz tanya kat ibu..ibu takleh jawab..agak agak..rikazz ni boleh dikategorikan cepat ke?mmg yang menggunakan fizikal ni boleh thn cepat ler gaks..yg lambat..GIGI..tak tumbuh tumbuh daa..sudah 7bln..

yang rikazz tak buat..meniarap ala askar..ayyyooo..mmg tak dpt ler ibu tgok rikazz..

semua dia muler dgn mengundur..naik walker pun mcm tu.

tak kisah ler rikazz..paper pun.ibu doakan rikazz sihat..bijak..jadi hamba Allah yg bertakwa ye nak..ibu saaaaayang rikazz bulllat!

11 comments:

jemarisepi said...

salam sayang dari jemari...
eh..dah 7bulan..?kejap jer kan..tgh syonok wat men tuh..agah2 pasti ketawa..HeRo dulu 9 bulan dah jalan tau..hihihi...moga Rikazz cepat jalan...masa tu baru ibu dia tahu..hihihihi

CT said...

salam,
happy 7 mos dear Rikazz..
waaaa bagusnya ibu take note semua perkembangan....gud job..

Mama Qaseh said...

mmg cepat rikazz ni..2 bln lebih dh nerap..

nk tanya..xpe ke awal2 dh bg naik walker?? anak sy baru 4 bln 1 week..boleh yer guna walker..

::YanN:: said...

seronoknya tengok anak membesar depan mata kan...
bilalah nak ada anak sendiri yg comel mcm rikazz ni yer.. huhuhu !

Naz-Segalanya disini said...

salam to jemarisepi.sekejap je kan masa berlalu.wah..anak jemari 9bln dah jalan?bestnyer..hope rikazz jln cepat.tak larat dokongg!!

to ct..sebenarnyer banyak gaks terlepas pandang.biler tgok mama mama blogger ni wat..rasa perlu gak sbb nnt anak tanya kita ada jawapannya.

to mama qaseh..tgok kepada kekuatan anak gak.klu badan dia masih lembut jgn dipaksa.

to yan..naz doakan yan akan dapat anak yg cute mute mcm yan

mummyseri said...

Naz..
bile bace perkembangan rikaz tu nmpaknya mmg cepat la..
xpe jgn risau sbb slalunya kalo gg x tumbuh lg maknanya rikaz akan jln dulu..tp kalo gg tmbuh dulu jalan kemudian..tp x tentu jge ..so juz wait n see..k

mama zharfan said...

sooo sweet...nanti u print and buat scrap book...mesti best flip thru sama2...especially bila ur child dah besar & faham all those things yg u catat & buat... :)

sya said...

salam, memang seronok tengok perkembangan anak kan...
nanti2 bila baca semula boleh buat tersenyum2.. :P

CikMin said...

salam..kejap jek 7bulan kan..nak bwk tu mcm lama la perut..hehehe...

Farasela said...

mmg cepat le anak u menyiarap...anak sayer 5 bln baru menyiarap...bagus anak u...usaha lg ye rikazz...

Naz-Segalanya disini said...

wa..memang tgah kumpl gambar dia nak wat album.so dia leh tgok tp sedih semua gmbr dlm laptop..tak print out lagi.pas tu laptop rosak!!!yg ada koleksi kat fresnter jer..tu pun yg terpilih jer.tak banyak

SIGN JANGAN TAK SIGN