Followers

Sponsored By

Monday, August 24, 2009

Puasa Tanpa Suamiku

Jawabnya 10 hari lah aku berpuasa tanpa Baby di sisi.Tu pun sebab aku berada di Johor dengan emak n adik adik.Macam aku kata skang aku bercuti di Johor selama 10 hari...biasalahh..CIKGUUUU..hari2 aku bergilir2 dengan emak masak untuk buka puasa.Macam hari ni turn emak masak lauk.Kami makan tak banyak lauk.tak reti lah..so hari ni mak masak tomyam campur..sbb semalam aku dah masak pulut kuning dan rendang ayam.
Suamiku plak?hari2 dia sms aku..
AYANG..TAJILAN APA ARI NIE?
TAJILAN?huhuh..setelah ku ingat balik suamiku menggunakan perkataan jawa ni masa puasa tahun leps...
Yang sedihnya B cuma jawab hari hari dia makan kuih jer..sian B.
Rikazz plak macamana?Tak rindu ke dgn abah dia?Huih..kat sini dia ada daddy ngah n daddy ucu.hari hari ajak dia gurau..dukung dia..tiap tiap petang ajak round taman naik kete..skang asik nak berdiri..dah asyik sua tangan nak mintak dukung..dah pandai marah kalau kehendak tak dipenuhi..buat ibu geram jer
baju raya?baju raya ibu dah siap 4pasang..baju abah oma tinggal nak jahit leher..baju rikazz..tggal nak cantum..ada 3pasang..best best..skang ni tak sabar nak balik KL nak g jalan TAR nak carik songkok Comel Rikazz n kain sampin..eiii..mesti comel kan

8 comments:

-DiraDiya- said...

wahhhhhhhh..
baju ry ibu rikaz smpai 4psg?..
beshnya jd ckgu.. wat bju byk2.. blh pkai keje terus..
baju rikaz 3psg 2.. bju melayu ke sume?..
hemoh2.. meriah..
adam selai pn blm bli lg.. bju melayu je yg br ada..
nnt nk shop songkok n sampin utk adam jgk la..
sukasukasuka..

SheLa^^ZuL said...

wah....dh terasa meriahnya raya bila bca entry ibu rikaz...baju raya dh hmpir siap.. :)

nur rabiatul adawiyyah said...

nnti g jalan TAR leh lah jumpe..huhu..sabar lah ye..nnti leh lah balik kl pose ngan hubby..mmg comel bile tgk bb boy pakai songkok dan sampin..

bukhairiah said...

saya nie lagi la...suami niaga bazar ramadhan...bperang bbuka ngan anak2...sedih woooo

Naz-Segalanya disini said...

dira..sume nyer baju melayu.baju tak melayu dah beli.wahahahah

shela..jangan lupa tambah lg yg ready made nant

atul wat apa kat jln tar

sedih yer ummi..tapi takpe..duet masyukk

PadNani~~{@ said...

salam kenal naz,

siannye U..berpuasa hubby jauh ye..sure lain rasa..tapi at least ada ur familykan;)

wah..preparation raya berjalan dgn lancar..bagus2!:) rindunya kami nak jalan2 kat jalan TAR..mcm2 ada..best!

Naz-Segalanya disini said...

cepat2lah nani balik malaysia.nanti boleh jalan kat jln tar

adda said...

huhuu kesian nye duk berpisah dgn hubby. tp dpt duk berpuasa kt kg sgt best..ye x?

SIGN JANGAN TAK SIGN