Followers

Sponsored By

Wednesday, July 29, 2009

Tolong!!! Kebakaran..

Perkara ini benar benar berlaku semalam..28julai09.Aku waktu tu baru pulang dr klinik sbb sakit pinggangku datang lagi.Kali ni lebih teruk..Sakitnya..Allah je yang tau..bila aku sampai kat rumah..aku tengok Apartment depan flat aku tinggal ni ramai giler orang.Asap hitam berkepul kepul naik.Rupanya ada kebakaran.Mengikut saksi kejadian..tuan rumah tak ada di rumah..Orang ramai pecahkan tingkap rumah tersebut bagi memadamkan api yang mula marak.Waktu tu lah mula kelihatan unsur unsur apa tu..ONE MALAYSIA.ye lah..nak tunggu bomba biasalah birokrasi..lambat sangat kan.Demi mengelakkan api merebak ke rumah sebelah dan rumah atas..jiran jiran pakat memadamkan api atas usaha sendiri.Memang waktu tu..asap hitam giler..dekat koridor tak nampak apa.Yang kelihatan jiran jiran ada Cina India Melayu..Tua..muda..yang best tu yang badan ala ala body builder pun semua nak tunjukkan semangat kejiranan mereka..Bertali tali air diusung dalam baldi..pass mengepas..akhirnya..berkat usaha mereka..api dapat dipadamkan..dah padam api..barulah bomba datang..nii noo nii nooo nii noo..bila dia datang..dia cumer tengok tengok jer..sbb api dah padam..aku dan B pun beransur naik ke rumah...tu lah ceritanya..berhati hati apabila keluar rumah..pastikan semua perkakas elektrik ditutup..pesanan dari Khidmat Masyarakat Rikazz FM

2 comments:

Kerol+Natt=Adam said...

la ingt ape yg tebakar..k.naz siap blh wat iklan lg..tp apepun mmg nsht yg bergune sgt..tq k.naz..

Naz-Segalanya disini said...

haha

SIGN JANGAN TAK SIGN