Followers

Sponsored By

Friday, July 24, 2009

Gaji ku sudah naik..

Alhamdulillah..7julai yang lalu cukup perkhidmatan ku setahun..sebenarnya ku masih blom faham hal gaji gaji ni..cuti pun sama..selalunya aku lah org terakhir yang tau pasal cuti cuti sekolah ni.hehehe..hari ni aku dapat slip gaji untuk bulan 7..tetiba kan..aku macam pelik tgok gaji pokok ku..ngapa dah berubah ni..rasanya sebelum ni RM1901.80..tapi dalam slip tu..RM1992.25..ait..patutlah masa ku ambil gaji ..mcm lebih 100 tapi ku buat tak faham je..sampai ler aku dapat slip gaji tadi..aku tak faham lagi..aku kol r kawan ku..LIA..NAPER GAJI POKOK KITA DAH LAIN.KAN KITA BARU JE G INTERVIEW UNTUK PENGESAHAN JAWATAN?rupanya..walaupun ku masih lagi belum dpt title tetap dan berpencen kerana baru lepas interview..tapi apabila cukup setahun..gaji akan naik secara tahunan..kalau pengesahan jawatanku telah settle..insyaallah bulan 9 ni gajiku akan naik lagi kepada gaji pokok RM2057 plus elaun perumahan 250..skang aku masih belum dpt elaun perumahan lagi..tak sabarnya nak tunggu elaun perumahan..boleh beli rumah nanti.uiii..tak sabarnya..sampai hari ni kami masih mencari cari kawasan rumah untuk kami tinggal tetap..aku plan biarlah rumah kami kat tengah tengah..sbb skang B g keje jauh ..sian dia..stay kat PJ..keje kat BANTING..so..apa pendapat korang..kat ner aku nak cari umah ni...

11 comments:

Hazlina Shahrel Mummy Fia said...

dok la kat morib.. ekekekekee...

er.. bile nak open table nih..??

baru la berkat... hihihiihihi...

adam & faris setuju tak????

-DiraDiya- said...

double triple pnya setuju..
bkn takat SEtuju.. BERtuju2 la..

Naz-Segalanya disini said...

alamak..tggu ku dpt gaji yg 2ribu tu k..nnt ku open table k..doakan ler

Cik CT said...

uish,bestnye dh naik gaji..pelarasan gaji ct bln 10 ni..:) nazz intrview bile? ct dh confirm tp surat lum dpt..huhu...

Naz-Segalanya disini said...

hehehe..naz baru dc41 t5 tu..gaji dg blom lg..naz bulan 7..interview baru g hari tu.sbb masa bulan 2 dah panggil tp naz cuti bersalin..so lambat sket

mama uzma said...

rezeki anak tu...

hihi..
kena blanje kawan2 nih..

mamafaris said...

naz akk nekad..klu bos xnaik gaji ku cari tmpt lain..dh 1thn bos xreview gaji..untung bjuta2..rmai yg dh brenti..tggl 4 org je staff lm..frust sgt2 bos x hrgai staff..ku majuk nih..

klu naz nk dptkn pnjmn prumhn bgtau akk..kwn akk kije kat bhgn mluluskan pinjmn kat putrajy..ku mntk dia luluskan pmohonan naz...

mamafaris said...

naz cari lor rmh dkt dgn ku..cath pon ada..amylisa pon ada...bule mesyuarat tingkap

Naz-Segalanya disini said...

hui..si rizal mmg sibuk nak dok sana..tapi jauh sangat lah kak dgn tempat kije ku ini..saya takleh pindah sekolah.uwaa

Anonymous said...

naz, setiap thn mmg dpt pergerakan gaji= naik 1 tangga gaji.(cth: dari P1T3 ke P1T4).kalo amik PTK & dapat aras4, dpt naik ke P2..lagi byk naiknye..

Naz-Segalanya disini said...

huhuhu..si anonymous ni mesti ita yer.Ha a..tu kita tau..tapi buat masa ni tak layak lg dong amek PTK sbb kita baru je pas interbiu SPP..lambat 4bln.nAK layak PTK kenelah tggu result interbiu

SIGN JANGAN TAK SIGN