Followers

Sponsored By

Monday, July 6, 2009

Akhirnya anakku..

Mula-mula aku plan nak g bukit fraser semalam setelah berpenat lelah seharian mengacarakn hari sukan sekolah.Tapi tak jadi coz masing masing malas.Namun langkah tetap diorak..ewahh..sbb dah janji nak cari court rikazz..ni semua rentetan peristiwa rikazz jatuh katel tu lah..kalau tak..ntah sampai bila rikazz nak berkatil sendiri.Sebenarnya nak beli dari hari tu tapi B kata tak payah..membazir..rikazz bkn nak tido jauh ngan aku pun.Aku pernah kata..jangan sampai rikazz jatuh katel baru nak beli..tapi itulah kenyataannya..lepas rikazz jatuh katel barulah nak beli..selain beli court rikaz..aku belikan laptop untuk rikaz..cari yang 30lebih je..ada yang beratus n branded..tapi mahal sgt..sampai dekat 200..takut plak nak beli..bila aku letak rikazz kat court dia..dia seronok sgt..dan satu perkara yang aku nak citer dgn korang ialah..RIKAZZ DAH MERANGKAK..mcmana aku leh nampak?baby ni..dia nak mula maju kedepan..bukan nak tayang kat ibu abah dia kan..buat senyap senyap..tau tau...dah pandai..aku tengah sidai kain..aku dengar rikazz bising bising macam tak selesa..aku mengintai di balik pintu..aku nampak rikazz angkat tangan dia..tu dah biasalah..memang dia angkat tinggi..pas tu dia angkat punggung dia dan bengkokkan kaki..aku mula teruja..sambil mulut rikazz bising bising..dia goyang goyang..pas tu dia tiarap semula..dan mengulangi perbuatan yang sama..3kali..aku happy sangat n terus bgtau B..pas tu aku angkat rikazz dr court sbb dia dah nanges..nak mintak upah ler tu..alhamdulillah..dlm banyak banyak step..bagi aku stage merangkak amat penting..ni semua kerana kata kata pensyarah aku masa kat maktab..dia kata.bila baby merangkak..dia akan access cahaya dr kaabah straight ke otak dia..mcm aura jugaklah..itu lah yg menyebabkan otak baby cerdas n bijak..tambahan pula..aku amat menantikan rikazz merangkak sbb dia meniarap agak awal..masa 2bln lebih..namun progress ke merangkak lambat..sampailah hari ni..rikazz 5bln3minggu..dia merangkak..memang step rikazz ni terbalik kot..dia duduk dulu ..n boleh berdiri dulu..kemudian merangkak..apa pun syabas anak ibu..ibu amat bersyukur atas kejayaan qalby..

7 comments:

-DiraDiya- said...

adam merangkak gtu2 je..
blm officiallt lg..
dh nk msuk 8bln pn umo..
apekah??..

Hanna said...

Tahniah rikazz!..u go boy..

Segalanya disini said...

takpe..ok lah tu..mungkin pas ni adam terus berdiri n berjalan..

Segalanya disini said...

mekasih aunty hanna

QIQA said...

wah..wah..tahniah lerrr rikazzzzz dan pandai merangkak..hehe

Cik CT said...

tahniah rikazz...

Segalanya disini said...

Mekaseh ibu mertuaku n cik ct..nanti rikazz ajak aqeel n qareena merangkak sama sama

SIGN JANGAN TAK SIGN