Followers

Sponsored By

Monday, July 6, 2009

Aku kemaluan...

Huhuhu..semua gara gara Hp ku yang telah bertukar beg..lepas solat asar kat surau..aku bergegas pergi ke tapak perhimpunan sbb hari ni ada perhimpunan mingguan..isnin kan.aku pun sebagai seorang guru yang berdisiplin terus mencari hp dlm handbag sbb nak silent..ditakuti para peminatku memesej atau mengcall aku nanti.tak pasal pasal aku glamer hari tu dengan ringtone hello..tiba tiba aku panik bila aku cari hp takde kat dlm handbag..pas tu aku bgtau ler best kakak sekerja ku MEK EMA...dia terus mengambil langkah drastik menelefonku..sayangnya..hp tu off..kami syak hp ku telah dicuri..walaupun sek rendah..mereka hebat sanggup mencuri duit n hp cikgu..sebelum ni kawan aku pun dah kene..aku cuba cari kat bilik guru tempat aku duduk..bila aku tgok dlm bilik guru juga tak ada..aku semakin panik..aku cuba mengingat kembali kat mana kali terakhir aku pegang hp ku..aku ingat aku sms B sebelum aku pergi surau..aku mula syak mungkin hp hilang waktu aku solat sbb masa tu ada ramai budak drjh enam main dlm surau..huhuhu..aku dah tak dpt tahan tangisanku..aku terus lari pergi bilik air nak basuh muka..macam macam aku pk..nak beli hp yg ok bkn senang..huhu..aku plak guner post paid..klu budak tu guna simkad aku wat kol beribu ribu matilah aku nak bayar bil nanti..dlm hidup aku lepas family aku mmg paling sayang hp..hp sebelum ni aku guner hingga 5thn..ni baru aku tuko w910i.MCM MCM gambar Rikazz ada dlm tu..itulah harta kesayanganku..bila aku nak balik semula ke tapak perhimpunan..aku dengar Guru Penolong kanan dah keluarkan arahan nak sekat murid murid tahun 6 untuk adakan sport check..tiba tiba mek ema datang n bgitau hp aku dah jumpa.dalam beg besar aku..bila org lain kol baru dapat.bergema lah lagu Hello hello hello..kat perhimpunan tu..rupanya semua org tahu dah yg hp aku hilang..ahh cepat btol tersebar berita itu sedangkan aku tak cerita kat org lain pun..aku tak kembali pun ke tapak perhimpunan semula..kiranya..aku ponteng perhimpunan lah...aku minta mek ema bawakkan beg aku bila perhimpunan habis..kesimpulannya..Aku MALU!!!!

4 comments:

Hazlina Shahrel Mummy Fia said...

wakakkaaaa. ustazah ni panik la...

-DiraDiya- said...

hikssssssssss..
apa la ustazah ni..
yg lg haru.. siap 1 skolah plk 2 tau..
smpai guru bsr nk stop kn student la.. nk wat sport cek..
adoiyaiiiii..

QIQA said...

hehehehe

Segalanya disini said...

memang ku panik tapi bkn ku yg menyebarkan berita itu..ku hanya menitiskan airmata ja

SIGN JANGAN TAK SIGN