Followers

Sponsored By

Sunday, July 19, 2009

Rikazz dah enam bulan

Kalau aku baca blog lain..mesti ada update perkembangan anak mereka setiap kali besday mereka tiba..aku jer yang tak buat ek?oklah..buatlah sikit..ni pun permintaan dari mama adam harith..sapa lagi dira dadada lah..diam tak diam dah 6bulan aku menjadi ibu..perkembangan rikazz semakin memberangsangkan..hobi rikazz skang jalan jalan pergi dapur..tak tau apa yg best sangat..suka beno pegi dapur..diam diam hilang..aku tengok dah sampai dapur dengan walker nyer itu..bila aku kejo..dia semakin laju membawa keretanya itu.rikazz masih lagi mengundur bila meniarap..masih belum lagi buat aksi macam adam..apa ke namanya itu?combat crawl?apatah lagi nak buat mcm fia..panjat memanjat..takdenyer..proses merangkak?minggu lepas lah minggu terakhir aku tengok dia buat..pas tu takde dah..masih tak yakin diri lagi kot..emm..ada jiran kat umah emak aku kata..RIKAZZ 6BULAN BARU NAK MERANGKAK?LAMBATNYA...pas tu dia kata HITAMNYA RIKAZZ NI..eii..geram jer..mentang mentang anak dia 9bulan dah pandai jalan..elllehh..aku tak heran pun..sepupu rikazz namanya ADIF HUSSAINI..lagi terer..7bulan dah jalan..9bulan dah lari..lagi cepat kan dari anak dia tu..huh..mujur lah kak ju tak reti berblogging..kalau tak..perang salib tercetus kang.alah..perkembangan budak ni bukan boleh kata..hari ni dia lambat..tapi sekali dah maju..termaju maju sangat sampai tak tertahan..apa pun yang Allah kurniakan pada Rikazz aku dah cukup bersyukur..lain burung lain padang..lain orang lainlah caranya..eh..ada kene mengena ke ni?Rikazz bulan ni 7.1kg..naik tak banyak..tinggi 69cm..kalau org tgok dia..besar..tapi tak berat..cumer graf rikazz dah mula menurun walaupun berat rikazz tak pernah turun..aku kene bagi rikazz lemak banyak banyak ni..rikazz tak berapa telan sangat bubur nasi..tapi kalau buah buahan dia telan habis..nak wat mcmana ni ek?macamana rikazz nak dpt lemak kalau dia tak berapa nak habis nasi..tapi dia still telan lagi..hari ni rikazz tak mau letak..habis tergendala segala kerja aku..aku niat nak habiskan keje umah then nak baca sbb isnin ni aku ada interview SPP..kang tak naik gaji aku kang..tapi rikazz buat hal..nak tidur berdukung..menggigil tangan aku dukung dia sampai 2jam..mata dah tutup..tp bila tersentuh punggung kat tilam dia meraung..uwaaaaaaa...skang dia dah tido..main main main..tup tup senyap..la..dah tido upernyer..dah selesa lah tu..ha..dah bunyi plak alarm..menandakan waktu untuk makan pil perancang...ni pun asyik luper je..kang tak pasal pasal rikazz dpt adik cepat plak..mau aku kene khutbah ngan doktor kang..sakit jahitan czer ni pun masih ada ni nak mengembung lagi perut ni..uiiii..ku tak dpt bayangkan

7 comments:

jemarisepi said...

ALAH TERUJA NYA TGK PERKEMBANGAN ANAK KITA KAN..HIHIHI
ITU PENGALAMAN YG PERNAH JEMARI RASA TAU..TGK DIA MENIARAP,SENYUM,KETAWA BILA D AGAH,MERANGKAK,MULA BERTATIH & SEKARANG DAH LEH JADI TEMAN GADUH2..HIHIHIHI

nur rabiatul adawiyyah said...

alah, takpe..maisarah pon walaupun cepat meniarap tapi dier lambat jalan..sekarang dh 11 bulan baru melangkah setapak...lame2 nnti ur bb leh lah meniarap ala combat tu..hehe

-DiraDiya- said...

wihihi..
ada pn pkembangan rikaz..
nazz.. sila sepak org yg ckp rikaz 2 itam..
hover tau mulot dia kekdahnya..
sila post pic ank dia plk.. blh ku bg sket..
wahahahaha.. sgt mami jarum..
papepn.. ku xsbr nk jmpa weekend ni..

essal said...

hye salam kenal...
yuk kite xchange link..like ur blog :)

wanie @ suzie said...

boleh wani tolong sepak org yg cakap rikazz itam tu???
ohhh wanie mmg xleh la kalau org kondem2 bb nih...hati cepat panas...

perkembangan bb mmg lain2..kalau nak banding ngan org lain mau makan hati la kita nazz.cam mia nih masuk 7 bulan pon xmerangkak lagi tau.

Naz-Segalanya disini said...

Jemarisepi:Memang betul.tak sabar naz nak merasai seterusnya apa yang jemari rasa.

Atul:Meniarap memang rikazz cepat.Dua bulan dah tiarap dah.tapi progress yg seterusnya lambat.hehe

Dira:adakah dira tak tau lina sudah cancel ini weekend?

Essal:Naz dah link Jun tau

wanie: Ha a kan wani.mcm bagus sgt kan.kita tgok dah besar nanti.Saper lagi bagus.hehe.cabaran ni

mamafaris said...

org tu jeles tu..itam2 manis ada tau..

SIGN JANGAN TAK SIGN