Followers

Sponsored By

Tuesday, May 11, 2010

Biskut Lemak + Serbuk Milo =?





Em..kalau tengah ada idea nak menulis tu..mcm mcm topik keluar.Tapi kalau dah malas dan xda idea yang menjelma..diam je lah blog nazla ni kan.


Kali ni..aku nak cerita pasal makanan faveret masa aku duduk asrama sekolah menengah dulu.


Biskut lemak dan milo memang makanan WAJIB BELI bagi semua pelajar ASPURI ANNUR dulu.Rasanya..memang semua lah mesti beli.Kalau dah kehabisan stok makanan ni..kami akan duduk berkumpul satu bulatan besar..depan loker masing2..share lah makanan ni.Kiranya..makanan pengerat ukhuwah lah ni.Masanya?eh..ada masa..bukan semua masa boleh makan ni..masanya ialah balik sekolah petang..lepas mandi..sementara menunggu masuk waktu maghrib.


Acara kenduri petang pun dimulakan.Bahan2nya:


1.Biskut lemak Hup Seng


2.Milo


3.Air panas


4.Cawan


Cara2 menyediakannya:


Ambil milo dalam kuantiti yang hampir suku per cawan


Tuang sedikit air panas ke dalam cawan (Biarkan milo agak pekat)


Hancurkan biskut lemak


Gaul rata bersama milo pekat tadi


Sedia untuk dimakan...nyummm


Fuhh..memang sedap..lebih2 lagi waktu petang tu tengah hujan..memang sesuai lah


Sehingga kini..aku masih lagi mengamalkannya.Rikazz pun suka kalau aku suapkan biskut milo ni.


Pernah tak korang sediakan makanan ni?Atau korang ada jenis makanan lain yang boleh dikongsi bersama????


5 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

makanan & minuman kegemaran kita gak time study dulu..Smpai skrg pon masih suke gak..& menurun kat Qis dh..Tp biskut je lah.. :)

Huda said...

hehe..student kan kak..mmg biskut cecah milo je la klu time tgh kering duit tu :)

ieja said...

bukan time study jer...sampai sekarang dok mkn lagi tapi tak semeriah mkn secara berjemaah ngan kawan2....sekarang nk abiskan setin milo & sebungkus roti pun mkn masa berbulan2.....

ieda said...

salam..
akak pun suka ratah milo masa kt asrama dulu tapi tak campur biskut.just milo + gula+ air..bancuh pekat2..mmm sedap.
kalau nak kenduri kat asrama biasanya makan mee BETA (adik beradik maggi)...lg sedap drp maggi tp la ni dah tak jumpa.

Naz-Segalanya disini said...

rikazz suka klu naz buat sampai dah jd mcm nestum tu pekatnya

ha a huda..kak naz bkn time kering je..time bsh pun faveret

kah kah kah..tu ler kak ieja..lazat je rasa dulu

mee beta?mmg xpernah mkn kak

SIGN JANGAN TAK SIGN