Followers

Sponsored By

Monday, June 15, 2009

Rikazz g Pantai






Semua orang g picnic..mandi manda..Rikazz pun g jugak.Tapi tak mandi..itu pun secara kebetulan lepas hantar Daddy Ngah balik Kem kat PD..Daddy Ngah Rikazz tengah kursus kat kem PD..jadi sempatlah kami sekeluarga menyinggah PANTAI 1 Telok Kemang..yang banyak umang umang.Mula mula datang..hanya melihat je orang mandi manda..main jet ski n Bot pisang..Tak tau apa namanya..Masa tu pun Rikazz asyik tido je..Inilah aksi Rikazz tido di tepi pantai


Tapi tak lama pas tu Rikazz bangun.Konon konon ibu nak ajak Rikazz jenjalan tengok laut sbb Rikazz belum pernah pergi laut..Mata rikazz yang layu kuyu bak penyu Fia terus besar sbb Rikazz sekarang sedang hebat mengexplore benda sekelililngnya.Sampai makcik kat kedai makan pun tegur.Rikazz tengok kipas..pandang sana sini dan bercerita.Mula-mula aku dukung je Rikazz..



Lepas tu aku mula ajak abah Rikazz untuk turun sebab Rikazz sudah semakin menunjukkan minatnya.Kalau takde orang amek gambar Rikazz main air macamana nak jadi bukti nak tulis blog nanti.hehehe..Tak lama lepas tu Rikazz pun aku jejakkan ke pasir yang lembut dan aku biarkan kakinya menjelajahi rasa air laut..


Mula-mula Rikazz takut ..tak lama lepas tu dia seronok bila air laut datang ke kaki dia.Sekianlah cerita Rikazz abah n ibu jalan jalan di pantai.Aku juga ingin mengucapkan tahniah kepada menantuku QAREENA ADANI..kerana sudah pandai meniarap.Qareena lemah lembut sbb tu dia slow motion je..tapi ibu naz pasti..lpas ni mesti dia akan laju je progressnya.Untuk Khayra..tahniah gak kerana dah pandai merangkak dan duduk dengan tegak..Doakan Rikazz ikut jejak langkah Khayra..tak tau lah apasal tak leh nak comment blog kak Dia n Blog Kak Hanna Mama Khayra ek..huhuhu..Alhamdulillah Rikazz sekarang dah boleh duduk sendiri..Dia bangun dari baring nya dan duduk..Siap tolak guna siku tu..Sekarang dah boleh membongkok ambil barang..dan kene berhati hati sekarang sbb tangan dia laju sangat mencapai barang.Macam tadi aku keluar dari kereta tau tau tangan dia pegang straw.Dari mana dia dapat pun tak tau lah.Lepas Rikazz demam dia dah mula bercakap cakap..kuat plak tu suaranya.Sampai bangun 4pagi ajak ibu bercakap..Tak larat mata den nak oii..Mulut dah mula membentuk perkataan.So sekarang lah masa ibu nak ajar Rikazz membunyikan perkataan perkataan yer..Syabas Khayra..Rikazz..n Qareena

3 comments:

DiraDiya said...

wahhhh.. sume pn pn bwk ank pegi tgk air ni.. mn yg xbwk lg.. dh ada plan nk bwk..
mn yg xbwk lg.. n xde plan nk bwk jgk lg.. tp dh bli pelampung siap2.. mmg beshh la..

Segalanya disini said...

almaklumlah..kemarau melanda..semua org cari air kan adam kan

kakngah said...

cloth diaper. free chemical. safe & health for ur bby. pls feel free to visit us at http://3ascollections.blogspot.com/

SIGN JANGAN TAK SIGN