Followers

Sponsored By

Sunday, January 17, 2010

Menjejaki Bukit Fraser







Dah lama sangat nak g Bukit Fraser ni.tapi baru kali ni mendapat.Kami pergi sekeluarga je.Oma Ucu dan daddy Ngah tak ikut..maklumlah..kami ni suka buat plan last minit.Jadi org yg dah ada plan lain tu tak menjadi lah nak ikut.Tak suka plan lama lama..tp xjadi.Nak tau bila dpt idea ni..bangun pagi Sabtu tu..dpt idea trus bersiap..redah je lah.Kami ikut jalan Bentong.Bukit Fraser ni kat daerah Raub..
Masa nak naik jalannya memang hutan..jumpa dengan bongkahan batu besar besar sebab bekas runtuhan tanah..takut juga..Jln bengkang bengkok adui..dah mcm cameron tp mujur tak sejauh cameron.Rikazz dah pening dah sebab jalan mcm ular.Dia nangis..lalu tidur..
Sampai dekat gap...baru tau nak naik atas tu kene tunggu bukak jalan..sekali bukk ambil masa 40minit..Tapi untungnya aku xpayah tunggu lama..sampai kat gap pkl 3 baru je bukak..terus lah naik..Sampai sana..memang sejuk sangat...
Cantik?tak payah kata..pekannya kecik tp memang mcm berada di england zaman dolu dolu tu..tenangnya..bunga2 yang cantik..aku pun menuju ke shahzan inn..penuh..sebab ada pekerja amway sewa satu hotel...Lalu kami pergi ke PUNCAK INN..sampai2 bilik bujang dah penuh..apartment yg studio pun penuh..jadi kami sewa apartment 2bilik..ingatkan apartment tu mcm kat genting..rupanya..cantik giler..ala ala rumah inggeris gitu..putih semuanya..harga?RM200..memang besar..lebih besar dr umah flat aku..huhuhu..
Aktiviti?jalan2..amik gambar..tengok kesan sejarah..best nya..Rikazz pun suka sangat..selesa..
Malamnya..ya allah..macam nak beku rasanya..mana x nya..keliling kita hutan..walaupun x setinggi puncak genting tp lebih sejuk dr genting..Kalau sejuk aircond mahu aku tutp aircond nya..
Keesokkannya kami pun balik lepas sarapan..kesimpulannya..aku suka...

5 comments:

Mrs. Adz said...

bestnye rikazz..ni kira hadiah birthday la ye..betul tu,kadang-kadang benda tak plan tu yang jadi..

Huda said...

wah..bestnye pegi bukit fraser yer rikazz..

bukhairiah said...

plan gak thn nie nk g fraser...insyaallah...mmg suker tmpt2 sejuk

Ena Qalinsya said...

bestnye p bukit fraser.. kita tak smp pun lg huhuhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnyer Rikazz jenjalan....lily ni lum pernah lagi bawa Qis p cuti2.. :)

Mesti bestkan kat sana..tmpt pon sejuk..x pernah lg menjejakkan kaki ke sana...huhuhu

SIGN JANGAN TAK SIGN