Followers

Sponsored By

Wednesday, January 13, 2010

Check up Rikazz setahun

Hari yang sgt memenatkan.Mana tak nya..sampai sekolah pukul 6.50pg..terus bukak laptop sekolah settlekan pasal headcount sbb boss nak aku print out semua data utk meeting akademik Khamis..dari pukul 7 tu sampai 9.30 pg (dengan masalah printer n bnyk doc nak kene print out) GPK HEM plak panggil suruh settle balance resit PIBG..pkl 10 pagi plak kelas aku start sampai lah 2ptg td straight tanpa henti..Pkl 2 plak aku terus bawak Rikazz g check up kat klinik Taman Medan Maju Jaya..Risau juga sebab dah lama sangat tak bawak Rikazz g cucuk mencucuk ni..dalam hati confirm Rikazz melalak sakan nanti.yelah dulu bolehlah..kene cucuk pun tidooo je..sekarang akal dah banyak..dah semakin sensitif dengan deria..
Masa aku masuk kereta..Rikazz tengah tido..lagi lah susah ni..Mesti mood dia tak baik kalau dikejut sedangkan tido tak puas lagi kan.Tapi sampai di klinik dia bangun pulak.Mula mula memang nampak bad mood sebab mata masih layu mengantuk.Sejam lepas tu dia dah mula nak join baby baby yang lain explore satu klinik.Sekejap dia berlari ke penimbang tu..lepas tu main kejar2 dengan kawan2 sebaya dia yg sama sama kene inject untuk MMR..lepas tu dia berlari tanpa arah sampailah jumpa pintu masuk..dia terus keluar ikut pintu tu..keluar dari klinik..penat n letih sangat nak mengejar Rikazz..sekarang kalau kita dukung angkat dia utk halang dia dari merayap jauh jauh dia dah pandai loloskan diri..Dah lah aku dr 6.50 pagi sampai 2petang kerja berjalan kesana kemari and berdiri je..tau lah cikgu..sapa kata keje cikgu senang?berdiri n berjalan sepanjang hari tau..sampai kat klinik tu memang dah letih sangat plus tak sempat nak sarapan n makan tengahari..Ya Allah..memang dugaan betul
Oh ye..timbang berat Rikazz?ahahaha
Berat : 8.9kg saja...masih meningkat cuma sikit sangat kan
Tinggi : 79cm..(rikazz ketot)
Lepas timbang kene jumpa nurse sbb nurse nak tgok perkembangan Rikazz
Memula nurse tanya..dah jalan?Aku kata dah..
Lepas tu..Dah pandai guna 2jari?ibu jari dan jari telunjuk seperti nak amik or kutip semut?Aku kata dah..
Then..nurse tanya lagi..Dah pandai lagakan barang?aku confuse jap kat c2..nurse bagi rikazz 2bijik cube kayu..Rikazz ambil dengan dua tangan dan terus laga lagakan 2cube tu sampai berbunyi..maka luluslah ujian untuk Rikazz..
Lepas tu waktu nurse tanya lg maklumat yg lain Rikazz dah tak boleh diam..maka dilepaskan lah dia..Dia pergi kat kerusi dan ketuk2 cube tu kat lantai..Lepas tu dia buang satu cube dan cube yg kedua disorong2 seperti main kereta sambil berbunyi ummm..umm..kelakar plak aku tengok
Sampailah masa nak inject..Nampak je syringe tu dia dah nak lepaskan diri dari pelukanku..sebab dia tau kalau ada syringe bermakna dia kene telan ubat..Berusahalah ibu n abah pegang dia..kali ni cucuk kat lengan.bukan peha lagi..Dia menangis masa jarum dalam daging je..agak sakit sebab Rikazz keraskan badan..Aku berharap dia tak teruskan tangisan dia dan alhamdulillah..Rikazz menangis waktu tu je..
Begitulah sedikit pengalaman Rikazz dicucuk..lepas ni bulan 7 plak..inject

7 comments:

Mrs. Adz said...

baguasnya ekh ade ujian macam tu..kat sini tak ade pun..eisya dulu terus cucuk je..

mamafaris said...

hehe..ada ke patot kt rikaz ketot..tggu la dia tggi dr naz..

faris brt: 9kg
tggi: xtau (tggi sket dr rikaz)..)p

faris nangis oo kn cucuk kat montot..ANAK KITA DH STHN kan naz..hapy..hapy..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..ketot?? X pe lah Naz ketot pon ketot lah...yg penting diorg sihatkan & Aktif...bak kata org...saiz badan x menggambarkan saiz otaknyer...Qis lg ketot dr Rikazz...sampaikan menjadi isu plak...ahaks..

pssssttt...maybe RED tu nujum mak belalang yg blh menilik baik buruknyer nama seseorg anak..hikhik...

Naz-Segalanya disini said...

kat cni mcm mcm ujian dia buat..nak pastikan emak emak ni jujur..xpe eisya kan sihat dan cantik

kak?ngapa kat muntot kak?bkn faris ketot lagi dr rikazz ke?heheh..ops..jgn merajuk kak..kak..faris kan sekolah dgn fia..jgn lupe tu

sian qis..biarlah qis..buktikan wlupun qis kecik tp otak berlipat2..tahap ulamak terhebat

-DiraDiya- said...

ank sy pn dh setahun..
kuikuikui..

ibunafis said...

nafis dh 1tahun 3bulan berat 8kg je masa setahun hr tu..

Naz-Segalanya disini said...

ramai gak gang kecik rikazz ye..mcm ni xpayah susah ati lah

SIGN JANGAN TAK SIGN