Followers

Sponsored By

Tuesday, October 5, 2010

Shopping barang baby

Em..masa mengandungkan Rikazz...ramai orang tak bagi aku beli barang baby awal dari 7bulan kandungan.Katanya tak baik.Takut sesuatu yang tak dijangka berlaku(minta dijauhkan)..akibatnya..sekali beli setengah ribu habis.tu shopping fasa pertama..fasa kedua pun sama habis 600rm...Ui ui ui..penin pala gak.Tp dulu bolehlah..hidup hanya utk berdua.Takdelah terasa sangat.
Skang dah ber3...Ku tak pedulik apa orang kata.5bulan kandungan ku mula shopping sikit2.Tu pun baru dapat beberapa barang yang kecik dah habis seratus.Tu sikit tu.Kali ni barang barang yang besar beSAR dah tak beli dah.sebab semuanya dah ada mas lahirkan Rikazz dulu.dan alhamdulillah masih dalam keadaan baik.
Baby court
Stroller
Walker
Tilam dan bantal
Kelambu
Topi(Rikazz xpakai pun sebab dia tak boleh ada benda atas kepala)
Jadi...yang mesti beli
Baju baby
Mittens dan booties
Selimut yang boleh buat bedung tu
Kain utk alas tilam dan sarung bantal
Yang nak diupgrade
Botol2 susu BPA Free (ada sikit je)sedozen
Pam manual(Pam elektrik dah ada)

Em..apa lagi ye?setakat ni tu jelah yang terpikir nya.Insyaalah gaji bulan 10 beli lagi ye Riyash.Jadi bulan 7 dah boleh relax2...
Bulan depan kan kami nak berjalan jauh.Nak hantar daddy Ngah kahwin dengan orang Baling.Ni tengah pikir design baju maternity utk perkahwinan Daddy Ngah.Tema..gold..emmm

No comments:

SIGN JANGAN TAK SIGN