Followers

Sponsored By

Tuesday, October 5, 2010

Shopping barang baby




Em..masa mengandungkan Rikazz...ramai orang tak bagi aku beli barang baby awal dari 7bulan kandungan.Katanya tak baik.Takut sesuatu yang tak dijangka berlaku(minta dijauhkan)..akibatnya..sekali beli setengah ribu habis.tu shopping fasa pertama..fasa kedua pun sama habis 600rm...Ui ui ui..penin pala gak.Tp dulu bolehlah..hidup hanya utk berdua.Takdelah terasa sangat.
Skang dah ber3...Ku tak pedulik apa orang kata.5bulan kandungan ku mula shopping sikit2.Tu pun baru dapat beberapa barang yang kecik dah habis seratus.Tu sikit tu.Kali ni barang barang yang besar beSAR dah tak beli dah.sebab semuanya dah ada masa lahirkan Rikazz dulu.dan alhamdulillah masih dalam keadaan baik.
Baby court
Stroller
Walker
Tilam dan bantal
Kelambu
Topi(Rikazz xpakai pun sebab dia tak boleh ada benda atas kepala)
Jadi...yang mesti beli
Baju baby
Mittens dan booties
Selimut yang boleh buat bedung tu
Kain utk alas tilam dan sarung bantal
Yang nak diupgrade
Botol2 susu BPA Free (ada sikit je)sedozen
Pam manual(Pam elektrik dah ada)

Em..apa lagi ye?setakat ni tu jelah yang terpikir nya.Insyaalah gaji bulan 10 beli lagi ye Riyash.Jadi bulan 7 dah boleh relax2...
Bulan depan kan kami nak berjalan jauh.Nak hantar daddy Ngah kahwin dengan orang Baling.Ni tengah pikir design baju maternity utk perkahwinan Daddy Ngah.Tema..gold..emmm

6 comments:

Ummi Eisya said...

beli jgn tak beli..tapi kalau dah mula membeli tu,bila jalan raya nak beli je..geram tgk baju cantik2 ni..

ILA HAFIZ said...

5 bulan ke atas tu ila rasa dah boleh beli skit2. ila dulu pun start 5 bulan dah beli barang skit2. yela kalaud ah 8-9 bulan takut x larat dah nak membeli.:)

Huda said...

beli sikit2 dulu kan kak..xkan tgh sale nak tgk je barang2 tu murah :) nnti dh mahal x larat lak nak beli kan..hehe

isabelle said...

woh..semangat tul. i x start shopping hapa 1 pun lagi.
nak kena ada mood, baru la syok nak perabih duit.kekekek

Wina Momma Kira said...

bestnye dah start shopping brg baby...at least naz dah start, wina nei satu ape pun x beli lagi huhuuu

kononnya nak tunggu bulan 11 dapat rezeki lebih sket so bru boleh shopping sakan haha!

lagipun, time tu dah confirm kot gender baby 'S' nie so senang sket shopping

tapi kan walaupun anak kedua or ketiga, time shopping tu mmg excited kan? hikhikhik

Naz Nur Nhazzla said...

fara..mmg..mujur yg ni boy.klu girl lg sakan le nak menyopping

btol tu le ila.tu lah alasan paling kukuh nak shopping awal.nak hrp org lelaki g beli.tah pape jadinya nanti

ha a huda..klu ada mana mana sale baby.inform lah k.

isabelle.mengambil pengajaran dr masa lalu.Tak mo beli selepuk

btol wina.biarlah dia anak keberapa pun.tetap suka nak shopping barang dia

SIGN JANGAN TAK SIGN