Followers

Sponsored By

Saturday, October 2, 2010

Taraaa...inilah wajah Riyash di usia 5bulan

Baju maternity pertama hand made
Riyash memeluk tali pusat

Satu lagi gambar sewaktu Riyash mengangkang kaki.Nampak bird tengah berdiri


Wajah Riyash sedang tidur



Lagi Riyash




Posing





Ni Rikazz bukan Riyash






Rikazz 4bulan







Telur Rikazz

Eh..banyak pulak gambar kali ni ye?Pening sapa yang tengok gambar ni.xfaham?xpe..nanti naz terangkan ek.
Riyash?sapa pulak Riyash ni?Sebenarnya RIYASH adalah nama yang dah naz sediakan untuk adik Rikazz.Ada yang tanya..ait?cepatnya..dah ada nama?Ye..sebenarnya Naz dah standby 8nama lelaki dan 8 nama perempuan.Kalau anak lelaki naz akan mulakan dengan huruf R bersempena nama abah Rikazz RIZAL.Kalau perempuan akan bermula dengan huruf N sempena nama Naz NHAZZLA.
Ada juga yang kata apa lagi nama belakangnya?xkanlah nama Rikazz 3 patah perkataan nama adik dia satu je?Ada lagi sebenarnya...tapi biarlah Naz masyhurkan nama RIYASH dulu.Macam Rikazz dulu..lepas je Naz scan 4d dan mendapati jantina Rikazz lelaki...Naz dan keluarga terus panggil dia baby Rikazz.Jadi Rikazz dah biasa dengar namanya dipanggil sejak alam rahim lagi.Begitu juga yang Naz lakukan dengan Riyash ni.
Kalau kengkawan tengok gambar2 kat atas, gambar yang dicapture semasa scan yang lepas di usia 22minggu.Doktor kata muka Riyash sama dengan Rikazz?Betul ke?
Adalah kot..bab bibir tu.Bibir tebal...
Dan terselit juga gambar ibu Rikazz dan Riyash.Ha..tu baju mengandung yang pertama Naz buat sendiri.Bukan Naz yg jahit.Emak Naz yang jahit..Naz bermasalah sikit beli baju mengandung ni.Ketinggian Naz 160cm je.Tapi kebanyakannya baju di pasaran singkat.Bila perut semakin membesar baju tu pun menyingkat sampai melepasi atas buku lali.Geli.huhuhu..
Oklah...tu saja cerita hari ni







8 comments:

Cerita Cici said...

rasa ajaib kan leh nmpak baby dlm perut...ci kkdg rs mcm nk pegang je skrin doc tu...hehehe...pdhal image tu dr perut kita... ;p

Naz Nur Nhazzla said...

tu lah.naz ngan husband selalu pikir..mcmn kulit perut kita yg tebal ni boleh tembus dek mesin ultrasound tu.boleh nampak apa dia buat kat dlm.mcm ada lubang je kulit perut kita ni

eRiNsZ said...

wahhh da npak sex yer...

erin pon dah 5blan tp blom scan lagi... takoot la plak...
mau baby boy heheheh
pon dah siap ng nama tp kne mrah ngan mertua hahahah...takut kuarnyer pompuan..

Naz Nur Nhazzla said...

la..erin pun pregnant ke?mesti due kita dekat2..bila due erin?naz 8feb..naz berani bg nama sbb dah nampak sex..tah bila lah dpt gurl plak ni

tiny hayyzaD said...

naz
serius jelas gler muke bby yerkk..
3d nyer yerkk...pergghhh beshhh nyer....

~ ms julie ~ said...

Ya Allah,ajaibnya kuasa Allah..
naz,mahal ke buat scan 4d nieh?
Bila la turn jue plak erk..
Semoga Allah permudahkan segalanya :)

Naz Nur Nhazzla said...

tiny..ha a..4d..best kan dah dpt tgok muka dia..makin xsabar nak tggu dia lahir..

julie..tgok kwsn..kat klinik ni 130..klu dekat KL mahal..2 3 ratus gak le

Wina Momma Kira said...

hai Naz..tq ye singgah blog Wina & bg info :-)

tahniah dah tau gender bb..Wina pun so far doc cakap bb boy tp nanti nk confirmkan lagi sekali masa buat 3D nie heheee

SIGN JANGAN TAK SIGN