Followers

Sponsored By

Wednesday, December 23, 2015

Jom buat potongan gaji bayar Ptptn

Assalamualaikum...
Sempena hari cuti suami hari ni dan minggu2 terakhir percutian saya nak settlekan apa yg patut disettlekan.
Pagi2 tadi dah kluar menuju ke bandar banting.
1.Pergi Bank Rakyat
Nak aktifkan akaun anak2 yg dah terdeactivate.Konon nak masukkan la duit syiling tabung diorg dlm akaun tp mesin syiling rosak pulak.

2.Pergi Bank Islam
Buat pertukaran alamat.Dah lama xdpt statement bank.Byrn kerta pun dah x banyak.X sbr nak trima geran kereta.Itulah harta pertama saya gaji saya bekerja.

3.Pergi PTPTN
asalnya xtau apa nak ckp.sy pergi ke ptptn shah alam sbb itula yg terdekat dgn jenjarom.Sampai sana..uuu ramaaai.Ni gara2 potongan mandatori ptptn le tu.Sape x risau klu kerja x bergaji?

Sblm ni sy dah 2 kli ditawarkan tukar ke ujrah.Kli pertama ms bersalinkan Riyash.Tgh dlm pantang.xkuasa mak nak ke hulu hilir masa tu.Dokumen pun bnyk nak settle ms tu.Dan kli kedua..xdan bc emel dah xpired.

So azam 2016 sy nak settlekan apa yg spttnya.
Lpas amik no..isi borang potongan gaji..isi borang tuko ujrah..submit kat pgawai ptptn.
Dia cek kan balance.Dia trus ckp nak tukokan ke ujrah then dia tnya nak byr brapa.Den pun xtau brapa ptt byr.Jd dia cdg byr la 200rm utk 15 tahun.Mls nak pikior panjang.Ok kan ajela.nnt mn tau ada rezki lebih kan bole buat full settlement.Lpas tu...dia kata nak aktifkan akaun kenala buat transaksi 500rm.
Dah le tgah gawat nak skolahkan dua anak tu...suami plak tgah xda kerja..rs nak nangis sgt...manala nak cekau duit ms ms ni..mcmn pun kenela usaha..huhu..

Xsbr nak blik rumah jumpa ank ank...

7 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Izz Latif said...

Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

Maria Firdz said...

alhamdulillah.. selesai semuanya

ninest123 said...

air max, tory burch outlet, chanel handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, tiffany and co, ugg boots, louis vuitton outlet, nike outlet, uggs on sale, nike air max, louboutin, ray ban sunglasses, louboutin shoes, ray ban sunglasses, sac longchamp, air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, cheap oakley sunglasses, louboutin outlet, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, louboutin pas cher, nike roshe run, christian louboutin outlet, prada handbags, nike free, nike free, longchamp, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, michael kors, louis vuitton, replica watches, kate spade outlet, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, tiffany jewelry, longchamp outlet, louis vuitton, nike air max, replica watches, longchamp pas cher, jordan shoes, ugg boots, oakley sunglasses, burberry

ninest123 said...

ugg boots, michael kors outlet, michael kors, replica handbags, timberland, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, hermes, hogan, tn pas cher, true religion jeans, coach outlet, nike free run uk, sac guess, lacoste pas cher, vans pas cher, coach purses, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors, north face, hollister, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, abercrombie and fitch, nike air max, burberry, true religion jeans, ray ban uk, nike roshe, lululemon, vanessa bruno, ugg boots, nike air max, kate spade handbags, converse pas cher, ray ban pas cher, true religion jeans, nike air max, true religion outlet, michael kors, mulberry, nike blazer, new balance pas cher, michael kors outlet, michael kors, michael kors outlet, air force

ninest123 said...

iphone 5s cases, nike huarache, ipad cases, iphone cases, instyler, asics running shoes, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, mont blanc, babyliss, nfl jerseys, s5 cases, baseball bats, iphone 6 plus cases, nike air max, bottega veneta, nike roshe, hollister, ghd, iphone 6s plus cases, jimmy choo shoes, hollister, north face outlet, mcm handbags, p90x workout, mac cosmetics, iphone 6s cases, lululemon, timberland boots, chi flat iron, ralph lauren, soccer jerseys, reebok shoes, nike trainers, longchamp, beats by dre, new balance, herve leger, abercrombie and fitch, north face outlet, birkin bag, insanity workout, hollister, wedding dresses, celine handbags, giuseppe zanotti, ferragamo shoes, louboutin, iphone 6 cases, oakley

ninest123 said...

juicy couture outlet, ray ban, pandora jewelry, wedding dresses, moncler, lancel, pandora charms, links of london, pandora charms, swarovski, karen millen, converse, moncler, moncler, moncler outlet, juicy couture outlet, canada goose, swarovski crystal, montre pas cher, gucci, louis vuitton, louis vuitton, canada goose uk, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, supra shoes, moncler, canada goose outlet, louis vuitton, doudoune canada goose, bottes ugg, coach outlet, marc jacobs, louis vuitton, barbour jackets, moncler, canada goose, ugg pas cher, replica watches, canada goose, ugg boots uk, converse outlet, moncler, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, sac louis vuitton pas cher, canada goose, canada goose outlet, barbour, toms shoes, moncler, pandora jewelry

SIGN JANGAN TAK SIGN