Followers

Sponsored By

Sunday, April 18, 2010

Contest Seiras Wajah

Nama Ibu : Nur Nhazzla Bt Abdul Wahab
Nama Panggilan : Naz
Nama Anak : Rikazz Qalby Muntasyee
Nama Panggilan : Qalby
Usia anak : Satu tahun
Tarikh Lahir : 11Jan2009

Persamaan anak dan ibu?
Muka kami sama sama bulat.Paling ketara pada hidung kami.Qalby memang mewarisi hidung ibu.Hidung setompok kata Oma Qalby.Tengok tu kening kami..Sama sama terjongket tapi tak setinggi Ziana Zain.HEHEHE..Yang penting..Bila orang tengok muka kami.mesti kata..Sebijiiik muka ibu dia..Ha..bangga kan..



Contest Seterusnya dianjurkan oleh ummiabbiqis..


1. Kategori ibu & anak


2. Kategori ayah & anak


tapi syarat utamanya masih same.. mesti ade persamaan/mirip2 antara anak dgn ibu/bapanya.Kalau dulu umur anak dihadkan pada 6 tahun kebawah.tapi kalini saya terpaksa memendekkan kepada 4 tahun kebawah kerana dari pengalaman lepas.. tiada yg menghantar penyertaan untuk anak berusia 6 tahun


Satu lagi perbezaan contest seiras wajah kalini ialah contest akan berlangsung selama 3 bulan sessi pemilihan, bermula 1 Februari 2010 hingga 30 April 2010.Satu bulan sessi perhitungan iaitu pada Mei 2010Sessi PemilihanSetiap bulan.. hanya 10 - 16 peserta terbaik akan dipilih. (bergantung pada jumlah penyertaan setiap bulan). Pengumuman insya Allah klu tiada aral akan dipublishkan pada minggu pertama bulan berikutnya.3 bulan contest bermakna ada 30 - 48 peserta kesemuanya.Sessi PerhitunganMereka yg terpilih akan seterusnya bertanding untuk merebut tempat pertama hingga ke-5 bagi kedua2 kategori yg akan berlangsung pada bulan Mei nanti.Pada bulan 6 setelah siap ditimbangtara.. saya akan buat pengumuman nama2 pemenang. Hadiah sebole2nye saya akan kirimkan sebelum Hari Ibu & Hari Bapa tahun ni (saya tak pasti lagi tarikh tepatnya bila hehehe)Sekiranya korang dah antar penyertaan pada bulan Feb. tapi gagal ke sessi pemilihan, korang masih layak untuk bertanding pada bulan Mac & April.




Syarat2 lain Contest :


1. Tiada paksaan untuk menempek banner pada entry/ sidebar korang.


2. Tidak perlu add blog atau jadi follower (tapi kalau sudi, apa salahnya)


3. Hanya perlu backlink entry ini juga link blog ummiabbiqis (http://mayaqarmyla.blogspot.com/) dalam entry penyertaan korang. (tak perlu copy paste keseluruhan entry saya nih)


4. Sertakan nama panggilan utk ibu/ayah. Nama penuh & panggilan anak serta tarikh lahirnya sekali.


5. Ceritakan persamaan yg ada antara anak & ibu/ayah. nak cerita panjang2 boleh, cerita pendek pun boleh. Tapi ingat entry menarik mungkin bakal menambat hati juri.


6. Gambar mestila jelas dan mudah untuk saya copy.


7. Entri tu korang nak stickykan boleh, tak stickypun takpe janji link yg diberi pada saya betul.
8. Sila submit link entry korang tu kat sini -->> http://mayaqarmyla.blogspot.com/2010/02/contest-seiras-wajah-musim-kedua.html untuk mengelakkan sebarang kekeliruan especially di pihak saya bile nak gatherkan balik semua penyertaan..


9. Kalau dah antar entri penyertaan tuk ibu & anak, korang masih layak tuk antar entry anak & bapa juger. Nak antar entri tuk anak2 yg lain pun boleh selagi usia mereka dibawah 4 tahun. Usia mak bapak takde had yer... hehehehehe (ermm lg satu gambopn sekeping jekla.. pasal saya tak nak pilih2..)




HADIAH yang menanti????Untuk makluman, hadiah2 yg tersebut dibawah adalah bagi kedua2 kategori.


Tempat Pertama


1 box One Drop Perfume ( Set Selebriti)1 pc legging/tight untuk anak1 pc cenderahati dari ummiabbiqis


Tempat Kedua1 box One Drop Perfume ( Set Biasa)1 pc legging/tight untuk anak1 pc cenderahati dari ummiabbiqis


Tempat Ketiga1 box One Drop Perfume ( Mini Set )1 pc cenderahati dari ummiabbiqis


Tempat Keempat1 pc legging untuk anak1 pc cenderahati dari ummiabbiqis


Tempat Kelima1 pc cenderahati dari ummiabbiqis.


15 Peserta terawal yg menghantar penyertaan berpeluang mendapat 1 hadiah istimewa melalui cabutan bertuah.

1 comment:

Yan said...

tahniah keranaa tersenarai top 5 seiras wajah - April

SIGN JANGAN TAK SIGN