Followers

Sponsored By

Thursday, February 25, 2010

Karya Rikazz







Aku suka beli perabot warna hitam..alasannya..kalau dah buruk pun tak nampak sangat..kalau kotor pun tak nampak sangat.eh..ye ke?



Budak-budak memang suka main bedak kan.aku yakin lah..anak anak kalian pun memang sukeee sesangat main bedak kan?Macam tu jugalah Rikazz..janganlah kita leka letak bedak merata..selamatlah disepah kannya..Tau tau..lantai dah licin penuh dengan bedak.



Kalau sebelum ni..bila bedak dah tumpah atas lantai..dia cuma sepah sepahkan di lantai saja lagi..Tapi..



satu hari dalam 2mggu yang lepas..Rikazz diam je..tak dengan pun suara dia..pastinya dia dalam bilik.Bila dia datang kepadaku..muka baju telinga malah rambut pun bertukar warna kepada warna putih..warna bedak..Tu memang dah biasa



Bila aku masuk bilik..aku nampak di satu sudut almari ku yang hitam..adalah palitan calitan dan bulatan dengan bedak..oo..inilah kerja terbaru Rikazz..dia sudah mula menconteng dan dimulakan dengan corak untuk almari ibu yang plain ye..



Mula terfikir..dulu..tengok rumah orang lain yang ada anak kecik..situasi biasalah ye dinding pennh dgn mesej bergambar.Nampaknya kali ni turn rumah ibu lah ye..akan menjadi gua zaman purba..penuh dgn tulisan gambar.Inilah masanya menggunakan cat yang kalis dengan kotoran..Cat apa yg sesuai n berpatutan ye kawan2?

8 comments:

MAMASYAZA said...

biasa le tu bebudak kecik...penuh ngan kreativiti...anak2 akak pun camtu jugak, tumpahkan bedak tu dah kira perkara biasa, pasal tu la kena letak tinggi2 ckit, tp bab conteng dinding, en. abah mesti pantau, jarang sgt depa bertigas berjaya contengkan dinding

Mrs. Adz said...

hihi.gua purba ye..mcm lawak la ayat tu..rikazz nak tunjukkan hasil seni dia tu..lepas ni kena pantau lebih skit..kang tetiap tahun umah tukar warna..

Naz-Segalanya disini said...

hahaha..tu ler akak..memang dah waktu dia kan menconteng ni..bila bagi pen dan kertas dia dah conteng2..hisap pen tu..tu lah nak kene pantau ler pasal dinding tu..

ha a fara..gua zaman purba kan penuh dgn lukisan kat tepi dinding..klu xjaga silap silap umah kita pun jadi lagu tu

Huda said...

tu namenye rikazz sgt aktif la kan kak..bagus tul rikazz..nnti leh tulis kat black board lak macam ibu :)

ibunafis said...

ibunafis pnah jatuh skali terpijak bedak yg nafis tumpahkan ats lantai..lantainye putih,sama kaler ngan bedak,xprasan..huhu..sakit pinggang..

Naz-Segalanya disini said...

auntie huda..rikazz nak tulis buku lah plak..nnt husna boleh baca kan..

ibu nafis..bahaya tu..hati hati..samalah..lantai nii putih dah sama ngan bedak

Ena Qalinsya said...

anak2 skang mmg kreatif.. mujur kaler puteh, kalo kalering lagila naya ihiks...

~ ms julie ~ said...

eish2..begitula hendaknya kalo umah da dipenuhi dgn anak2..ha3.. begitula dengan muiz ku sorang..pantang ummi leka sket terus tabur bedak kat lantai..Agaknye cmne la kalo adik muiz da kua nanti..Harus ku lebih hati2

SIGN JANGAN TAK SIGN