Followers

Sponsored By

Sunday, March 28, 2010

Ku tak mampu nak berblogging

Huhuhu...ku sedih..ini laptop ku kedua selama ku mampu nak beli laptop ku sendiri..tak tau apa penyebabnya tiba tiba je laptop ku takleh boot..tiba tiba..tak ada hentakan atau jatuhan..hampir sebulan dah ku simpan laptop tu..sebab xda duit nak ganti..biasalah gaji dah 2bln bln yg lepas xda kan..ku sabar lagi..ku ingat laptop tu kene format je..
Bila dah gaji..selepas bayar segala hutang..ku pun pergi ke loyat..
tapi setelah hampir 2jam aku menunggu...jawapannya..
AKAK..HARD DISK DIA ROSAK LAH..KALAU NAK BELI 200 LEBIH SIAP FORMAT..
alahai..balance aku ada 300 je untk perbelanjaan sementara tunggu suamiku dpt gaji..em..aljawabnya..ku kene tggu lama sebelum dpt beli hard disk lain..broadband?ku nak terminate lah..sbb dah sebulan ku bayar tp xguna...ni?online pakai laptop adik

4 comments:

Azuan said...

nanti dah baiki semua baru blogging balik huhuu

mummyseri said...

yelah naz, sabar yek..nnt bole blogging balik bile semua dah ok..tgk pic rikaz yg tgh senyum tu amboi da besar nmpk dia skrg..comel;)

norulez83 said...

Salam Naz, rasanya kalau tiba2 xboleh boot sebab ader terbuang icon@maklumat penting untu sistem komputer itu. Adax rasa2 buang@delete??? Then, bila OFF then nak ON terus tulis Boot... sumthing Sbb, ni berdasarkan pengalaman kite la.. Dah 2x kali uat camtu.. ngehngeh... jangan tertipu taw. Hard disk xrosak, cuma perlu format than reinstall balik semua application dia. Minta tolong kawan yang pandai. Kalau uat kat kedai PC (cth Seksyen 2, Shah Alam), hanya modal M30 je siap install sume applikasi. Masa beli laptop diberi Software Windows n Software untuk laptop kan? Yup, guna dua itu untuk format. Rasanya.. Based on experience. Kita skang format sendiri je. (Masa guna PC). Tapi, kite beli laptop, xdiberi CD windows (jadik, kena mtk tlg kedai)..hehe~

Naz-Segalanya disini said...

xda nurul..dah buat dah..dah format..hantar kat kwn rizal pun mmg dia kata hard disk corrupt..takpelah..laptop lama dah ok..skang dah boleh berblogging dah.ekekeke

SIGN JANGAN TAK SIGN