Followers

Sponsored By

Saturday, December 24, 2011

Dia anak cemerlang dah 10 bulan








Jangan salah anggap..bukan saya nak puji melambung pun anak kecik saya..tp dah hakikatnya memang dia cemerlang..nak buat mcmn..dah makna nama dia mcm tu.. MUTAFAWWIQ yang cemerlang..

Alhamdulillah..budak busyuk saya tu dah pun 10 bulan..dulu hampir 10 bulan dia dalam perut saya..Kini dah pun berusia 10bulan ..
Riyash masih belum boleh berjalan lagi..Malah nak berdiri sendiri (lepas tangan) pun tak mau buat..Yang dia suka sekarang..merangkak..mengemas rak kasut..Turun naik sofa..turun naik katil.memapah dr satu tempat ke satu tempat...Selalu buat ibu dia kering darah..Dah le kememe..tau kememe apa?Maksudnya kuat nangis..Kalau dah jatuh..sapa yg susah?Ibu jugak...

Sikap Riyash dan Rikazz mmg berbeza..Yg sorang berdikari dan yang sorang lagi nak melekat je dengan ibu dia yang comel ni..Saat saya menaip ni..Rikazz tiada bersama kami..Ikut oma dia tidur rumah daddy ngah dan mummy ngah dia..Sejak Daddy ckp nak ajak Rikazz balik kampung..ditunggu dan diulang2 je ayat daddy ngah nak bawak dia balik kampung..tak sampai hati nak halang dia ikut daddy ngah dia tu..

Berbalik kepada Riyash..Riyash ni suaranya besar range nya..mulut Riyash mmg peramah..selalu je berbunyi..Mungkin Allah da makbulkan doa saya..tak payah jalan cepat2 tp biar ckp cepat...Riyash dah boleh mengajuk perkataan2 sejak dia baik dr demam campak..Jom kita cek perkataan apa yg Riyash ajuk tu ye...

1.Acu
2.Cucu = Susu
3.Duck
4.One
5.Two
6.Ada
7.Babai
8.No
9.Nam = Enam
10.Tujuh
11.Book

A B C pun dia ikut..tp c jd CI..td saya bukak buku iqra'..konon nak ajo abang dia..tp nak ngajo Rikazz ni tak boleh formal..ada ke belajar mengaji sambil berguling2...Tak sopan langsung..Sempat sampai ta je..nasib bek ajo sekali dia dah boleh bezakan...geram mengajo Rikazz..pergilah pindah ke adik..Nasib baik adik ikut A dan BA..tp dia pulak sibuk nak menyelak page lain..alahai..last SODAQALLAHULAZIM..ibu nak tengok mastercheff..huhuhu

2 comments:

Cik CT said...

dh besar dh riyash ye...naz, rikaz dh boleh pi toilet buang air sendiri tak? aqeel blum lulus lg la...

Naz Nur Nhazzla said...

blom lah ct..naz pun xberjaya..dia xmau klu naz nak biar dia xpakai pampes..menangis2..xmau..geli katanya

SIGN JANGAN TAK SIGN