Followers

Sponsored By

Saturday, September 10, 2011

Bagaimana nak buat keluaran wang KWSP???

ekekeke..suka ni suka..tp xleh suka suka ...alhamdulillah..settle lah sudah proses mengkeluarkan wang kwsp...cuma duit je blom dpt..sabar..2minggu je lagi..

buat apa keluarkan?

1.sebab..aku dah dpt taraf TETAP DAN BERPENCEN

2.sebab..aku nak guna duit tu untuk pengurusan pembelian rumah nanti...den ni mano ado duit tunai banyak banyak kat tangan..simpanan pun xda..tu yg kluarkan tu..

macamana prosedurnya????

1. pergi KWSP..amek borang pengeluaran tunai untuk yang berpencen
2.Balik rumah isi borang...pas tu fotostat

  • ic
  • buku bank yang akaunnya aktif
  • surat lantikan jawatan tetap (fotostat)
  • surat pengesahan lantikan (fotostat)
  • surat pemberian taraf berpencen (fotostat)
dah siap semua..bawak lah g kwsp..jgn lupa bawak semua di atas tu surat dan buku yg asli...

bila dah proses kita akan dapat 45percent dari jumlah keseluruhan epf kita...ada yg kata amek akaun dua je lah..ada yg kata amek akaun 1...tp sebenarnya...

45percent dr jumlah keseluruhan..

tggu 2minggu nanti duit masuklah dlm akaun..selamat mencuba..

2 comments:

Mama Farris said...

slm kenal..


nak tanya tak perlu tgg EPF stop dulu ker..

surat taraf berpencen tu sy dah dpt tp kata clerk tu tak bleh klaur lagi..tgg EPF tak potong ..br leh klua..betul ke

Wany Ahmad said...
This comment has been removed by the author.

SIGN JANGAN TAK SIGN