Followers

Sponsored By

Saturday, January 22, 2011

Trend nama murid tahun 2011

Dulu..saya ada citer pasal trend nama murid tahun 1 2010..di mana nama HAIKAL dan DANIAL menjadi nama top ten dalam kelas tahun 1 sekolah saya..Dan saya pernah berjanji ingin menceritakan trend nama utk tahun yang seterusnya.

Jadi..sebelum saya melolapkan mata..dan sebelum terlupa saya nak share le kat cni..tahun ini nama yang menjadi permasalahan kepada guru guru sekolah saya ialah nama murid perempuan.

Kenapa jadi masalah?sebabnya..dalam satu satu kelas tu ada beberapa org nama yang sama sebutannya dan parent plak kat umah panggil nama mereka.Bila sebut nama tu..semua bangun..aduhai..

Mari kita survey..apakah nama nama popular bagi murid tahun 1 2011 di sekolah saya..sekolah anda?Xpasti pula saya...


ha..dengan bermacam jenis ejaan untuk membezakan..

1.NUR HAWANIS ALYYA
2.NUR ALIYAH SAFIYAH
3.NUR FARAH ALYA
4.NUR ALEYA


1.AKMAL FIKRI
2.AKMAL SHAMIN

1.DANIAL HAKIM
2.ADRISH DANIAL AMSYAR

1.AINA NATASYA
2.PUTRI IXORA NATASHA
3.AINATASHA

Nama pelik pulak..ada satu je

CALEB CARDOZA CARL
xtau ayah dia berbangsa apa...

HESKEY NIGEL
yang ni org sabah

Ni antaranya lah..cikgu2 yang lain?mcmana?

Pride Myspace Comments

7 comments:

ibu_Arifa said...

hihihih..tu lah kan. Dulu waktu zaman nama Danial dan Haikal tu famous.. rata2 anak kawan sedara pun nama tu ajer..

wanie @ suzie said...

fuhhh tu dia....nama yg carl carl tu da terbelit lidah nak sebut....mmg unik la

Iela Fazielah said...

mak ai.. caleb cardoza tu.. canggih manggih... tp nama alya mmg ramai org suka..kat opis ila ni dr umor 1bln smapi dah beso panjang umor 23thn semua ada alya/aliya

Naz Nur Nhazzla said...

ibu arifa..mmg...tp sampai la ni nama danial masih lg bertahan kepopularannya

wanie..tu le pasal..banyak kali tanya nama dia nak sebut mcmn

oh ye ke..sblm ni jrg naz jmpa..thn ni je berkumpul sume aliya

adianiez AIDA said...

wah ! kelas gitu nama kanak-kanak tuh!

sygDsyg said...

salam, eheh lama btol tk berjalan2 membaca blog kengkawan alam maya neh . tu la kan budak2 skrg nama glamor2 kalah artis . sok2 time anak2 kita surely cikgu kne sentiasa pegang list nama murid lam kelas kan :D

Naz Nur Nhazzla said...

hehehe..tapi selalu cikgu mudah hafal nama anak murid walau canggih mana pun

SIGN JANGAN TAK SIGN