Followers

Sponsored By

Thursday, July 16, 2015

Menanti Hari

Salam sayang buat semua...
Menanti hari..ye benar...tak sangka bersawang2 blog diary ku ini.Kali terakhir aku membuat posting pada saat UPT kandungan ke 7 ini positif November 2014 yg lalu.
Kini...alhamdulillah setelah dugaan demi dugaan aku lalui akhirnya aku diizinkan Allah utk menikmati setiap perkembangan janin ke 7 yg Allah izinkan membesar di dalam rahim ku ini.
Kini kndunganku mncapai usia 36 mggu lagi.Di awal kehamilan aku memang langsung tidak mahu memikirkan setiap komen negatif dari sesiapa pun.walaupun mereka cuba utk mengingatkan aku ttg harapan yg mungkin tdak jadi kenyataan.Ternyata spnjg 9 bln ini aku berjaya menghindari pemikiran negatif dari sesiapa pun malah diri ini.Insyaallah aku sntiasa bersangja baik dgn YANG MAHA MEMBERI dan YANG MAHA PEMURAH
Sedikit info ttg baby inside yg aku ingin kongsikan...last scan pd 32 mggu yg lepas berat baby lebih kurg dlm 1.73kg... Insyaallah aku akan menimang cahayamata perempuan yg memang aku impikan.Sebab dua org yg ada tu boboi.
Semalam sebelum aku bertolak ke Johor aku menjalani check up di PPUM smbil menantikan tarikh booking utk ceasearian.Konon mengharapkan hanya berbaki 2 mggu shja lgi proses mengandung ni sebab kebiasaannya utk kelahiran elektif czer doktr akan menjalani pembedahan pd usia kandungan 38 mggu.Tp tidak bagi aku.
Doktor telah mmberikan tarikh pd 10/8 ? Dan itu tarikh kandunganku mencapai 39 mggu lebih.Bila aku minta lebih awal katanya tidak boleh sbb utk mengelakkan paru2 tidak matang.Mungkin mereka merujuk kpd rekod kesihatan sepnjang mengandung.Aku tidak punya diabetes mahupun darah rendah atau darah tinggi.
Kalau mengikut sejarah kelahiran pun semuanya post date..41 mggu dan 42 mggu.sebab tu mereka berani tarikh pd 39 mggu lbh tu...
Sbnrnya agak frust sbb rasa tak larat dah nak bawa kandungan lama lama mcm abg abgnya ditambah pula nak menghadapi ragam anak murid yg baik budi tu di hujung2 kandungan.Tp bila fikir ssmula mungkin ini yg terbaik buat kami berdua.Kalau 4 tahun aku boleh sabar menanti takkan 3 mggu lagi aku tak boleh sabar kan...
Di saat saat akhir ni hanya doa demi keselamatan kami berdua yg kami harapkan dari kalian.
Buat semua rakan2 yg xpernah jemu mendoakan kami dari awal kisah terima kasih sgt3 atas kebaikan kalian...
Oh ye..saja nak share..kali ni memang pecah rekod sejarah kandunganku...
Kndungan Rikaz berat naik 17kg
Kandungan Riyash berat naik 26kg
Kandungan adik baby berat baru naik 6kg je...
6 kg pun start peknen dah 68kg pun.hihi...
Hari ni syawal terakhir bg tahun ini...
Di kesempatan ini aku mohon 10 jari kemaafan andai ada terkasar bahasa terguris hati.
Selamat Hari Raya...

4 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ninest123 said...

air max, tory burch outlet, chanel handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, tiffany and co, ugg boots, louis vuitton outlet, nike outlet, uggs on sale, nike air max, louboutin, ray ban sunglasses, louboutin shoes, ray ban sunglasses, sac longchamp, air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, cheap oakley sunglasses, louboutin outlet, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, louboutin pas cher, nike roshe run, christian louboutin outlet, prada handbags, nike free, nike free, longchamp, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, michael kors, louis vuitton, replica watches, kate spade outlet, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, tiffany jewelry, longchamp outlet, louis vuitton, nike air max, replica watches, longchamp pas cher, jordan shoes, ugg boots, oakley sunglasses, burberry

ninest123 said...

iphone 5s cases, nike huarache, ipad cases, iphone cases, instyler, asics running shoes, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, mont blanc, babyliss, nfl jerseys, s5 cases, baseball bats, iphone 6 plus cases, nike air max, bottega veneta, nike roshe, hollister, ghd, iphone 6s plus cases, jimmy choo shoes, hollister, north face outlet, mcm handbags, p90x workout, mac cosmetics, iphone 6s cases, lululemon, timberland boots, chi flat iron, ralph lauren, soccer jerseys, reebok shoes, nike trainers, longchamp, beats by dre, new balance, herve leger, abercrombie and fitch, north face outlet, birkin bag, insanity workout, hollister, wedding dresses, celine handbags, giuseppe zanotti, ferragamo shoes, louboutin, iphone 6 cases, oakley

ninest123 said...

juicy couture outlet, ray ban, pandora jewelry, wedding dresses, moncler, lancel, pandora charms, links of london, pandora charms, swarovski, karen millen, converse, moncler, moncler, moncler outlet, juicy couture outlet, canada goose, swarovski crystal, montre pas cher, gucci, louis vuitton, louis vuitton, canada goose uk, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, supra shoes, moncler, canada goose outlet, louis vuitton, doudoune canada goose, bottes ugg, coach outlet, marc jacobs, louis vuitton, barbour jackets, moncler, canada goose, ugg pas cher, replica watches, canada goose, ugg boots uk, converse outlet, moncler, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, sac louis vuitton pas cher, canada goose, canada goose outlet, barbour, toms shoes, moncler, pandora jewelry

SIGN JANGAN TAK SIGN