Followers

Sponsored By

Monday, March 31, 2014

Zoo negara sedang renovate

Memandangkan Rikazz Qalby Muntasyee ni dah bersekolah.Jadi wajiblah kami meraikan nye pada cuti sekolah ni kan.Xdalah nak rai besar2 hebat2 mahal2..tp at least luangkan masa dengan dia pergi kemana2 ada juga buah tangan pengalaman yg nak dikongsikan dengan rakan2nya seperti Darwish, Shauqi..
Kali ini ibu dan abi Rikazz da sepakat nak bawak Rikazz dan Qaiyd ke Zoo Negara.
Terimbau kenangan ibu jadi tourist guide org Arab kat zoo negara sebab pekerja zoo negara dah habis akal nak komunikasi dengan pelancong2 Arab ni.Masa tu ibu masih menuntut lagi di Uiam...Masih terngiang2 dan terbayang2 suasana masa kami bekerja kat zoo tu.
Nak share sikit pengalaman dengan driver tram kat zoo tu.Bila dah habis satu pusingan...abang tu mintaklah orang Arab tu turun.sbb dah sampai stesen terakhir.Tapi dia xtau nak ckp mcmn dengan org Arab tu.Yg Arab ni bhasa inggeris pun dia xfaham.So abang tu pun kata..SODAQOLLAHULAZHIM..tercengang2 lah org2 Arab ni..tp tak jugak si Arab ni turun2..so dia tanyalah saya dan rakan2 lain ni mcmn nak cakap dengan Arab ni suruh turun..
Kami ajar abang tu..WASOLNA mksudnya kita dah sampai.Gelak besar abang tu..dia kata awat pendek sangat.Aku bantai sodaqollah panjang2.hahaha.
Ok berbalik pada ziarah kami ke zoo ni..sampai2 je org xramai.maklumlah hari Selasa.
Bayaran tiket
Dewasa : Rm30
Kanak2 3 hgga 12 tahun : rm15
Naik tram Rm 5 dewasa rm3 kanak2
Tapi sampai2 je halaman depan pintu masuk tu tgah renovate.ingatkan luar je.rupanya...Dalam2 pun bnyk tempat lagi dia renovate.Xda gajah show mcm dulu.Harapkan multi animal show je lah..orang utan si manja dah xbuat show...yg ada binturong dgn dumby si anjing laut.Burung kakak tua n macau pun dah xda.
Pas tu rumah butterfly pun dah siap rumah baru cume blom boleh masuk...Diorg dah welcome panda..tak lama lagi zoo ada panda besar...dan yg best ada Hamimau kata riyash.
Harimau putih..harimau albino.badannya memang putih.Masa kami sampai harimau tu tgh berenang2...harimau pandai berenang tau kawan2...pas tu safari walk pun tgah renovate.Agak lintang pukang gaklah zoo.bersepah2 dengan kayu kayan batu2 an...
Mcm xbest plak tahun ni ...zoo negara renovate...genting theme park pun renivate.masalahnya..tahun ni kan tahun melawat malaysia.Awatnye sume renovate tahun ni?renovate tahun2 sblm ni..2014 dah ready dah sepatutnya...
Riyash demam tp kami ttp bawak jugak sbb hr tu je abi dia cuti.Tak syoklah jalan2 abi xda kan.
Lepas g zoo yg panas terik tu kami g ulu yam..sbb qaiyd kata nak mandi..Rikazz sukalah dpt mandi.Qaiyd dah xlarat dah masa tu.Badan pun dah makin panas.
So kengkawan mana yg berhajat nak ke zoo negara buat masa ni bolehlah pk2 bnyk kali la...katanya TOWARDS WORLD CLASS ZOO

4 comments:

ninest123 said...

air max, tory burch outlet, chanel handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, tiffany and co, ugg boots, louis vuitton outlet, nike outlet, uggs on sale, nike air max, louboutin, ray ban sunglasses, louboutin shoes, ray ban sunglasses, sac longchamp, air jordan pas cher, ralph lauren pas cher, cheap oakley sunglasses, louboutin outlet, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, louboutin pas cher, nike roshe run, christian louboutin outlet, prada handbags, nike free, nike free, longchamp, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, michael kors, louis vuitton, replica watches, kate spade outlet, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, tiffany jewelry, longchamp outlet, louis vuitton, nike air max, replica watches, longchamp pas cher, jordan shoes, ugg boots, oakley sunglasses, burberry

ninest123 said...

ugg boots, michael kors outlet, michael kors, replica handbags, timberland, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, hermes, hogan, tn pas cher, true religion jeans, coach outlet, nike free run uk, sac guess, lacoste pas cher, vans pas cher, coach purses, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors, north face, hollister, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, abercrombie and fitch, nike air max, burberry, true religion jeans, ray ban uk, nike roshe, lululemon, vanessa bruno, ugg boots, nike air max, kate spade handbags, converse pas cher, ray ban pas cher, true religion jeans, nike air max, true religion outlet, michael kors, mulberry, nike blazer, new balance pas cher, michael kors outlet, michael kors, michael kors outlet, air force

ninest123 said...

iphone 5s cases, nike huarache, ipad cases, iphone cases, instyler, asics running shoes, valentino shoes, soccer shoes, vans shoes, mont blanc, babyliss, nfl jerseys, s5 cases, baseball bats, iphone 6 plus cases, nike air max, bottega veneta, nike roshe, hollister, ghd, iphone 6s plus cases, jimmy choo shoes, hollister, north face outlet, mcm handbags, p90x workout, mac cosmetics, iphone 6s cases, lululemon, timberland boots, chi flat iron, ralph lauren, soccer jerseys, reebok shoes, nike trainers, longchamp, beats by dre, new balance, herve leger, abercrombie and fitch, north face outlet, birkin bag, insanity workout, hollister, wedding dresses, celine handbags, giuseppe zanotti, ferragamo shoes, louboutin, iphone 6 cases, oakley

ninest123 said...

juicy couture outlet, ray ban, pandora jewelry, wedding dresses, moncler, lancel, pandora charms, links of london, pandora charms, swarovski, karen millen, converse, moncler, moncler, moncler outlet, juicy couture outlet, canada goose, swarovski crystal, montre pas cher, gucci, louis vuitton, louis vuitton, canada goose uk, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, supra shoes, moncler, canada goose outlet, louis vuitton, doudoune canada goose, bottes ugg, coach outlet, marc jacobs, louis vuitton, barbour jackets, moncler, canada goose, ugg pas cher, replica watches, canada goose, ugg boots uk, converse outlet, moncler, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, sac louis vuitton pas cher, canada goose, canada goose outlet, barbour, toms shoes, moncler, pandora jewelry

SIGN JANGAN TAK SIGN