Followers

Sponsored By

Thursday, January 26, 2012

gambang ke gampang?









gambang la..gampang tu easy..ye tak?
tengok kat fb masing2 mengupdate perjalanan smpena cuti cny kan..mulanya aku tengok je kengkawan update status journey masing2..lama lama aku pun terjebak sama..g mana? g

GAMBANG..

Bkn kali pertama aku g pahang..dah banyak kali dah.. g bentong..genting..cameron..bukit fraser..tp kali ni nek ke atas lagi..g tahlil umah pakcik belah suami kat felda lepar hilir..huh..boleh thn jauh...mcm nak g johor jauhnya..

dah terlanjur ke sana kata acik dkt ngan kuantan..setengah jam je..kami pun merewang rewang ke teluk chempedak...subhanallah..cantiknya pantai tu..sllu g pantai kat pd je..xnmpk pun air laut membiru..tp pantai ni mmg cantik lah..even tgah ramai org pun tp bersih je...pakkal je lah tgahari buta..kalau tak mau ku terjun..

kat teluk chempedak kami jln jln nengok souvenir..xbeli pun selain beli magnetic kitchen..eh tol ke..

pulang dr teluk chempedak..ku terus ke balok baru..balok pun ada pantai tp bkn niat kami g balok nak ke pantai..tp nak meminng anak dara yang baru berusia 6hari utk Riyash anakandaku..Rikazz dah ada..org perak..
hehehe..nama baby ni damia syafiyya..fiyya ni anak kpd eja..kwn fb ku..dah lama knl dr rikazz kecik kecik lg tp tah brapa kali nak jmp kat kl je x jumpa jumpa..akhirnya jumpa gak kat pahang..jauh benor ye..
bila dirisik risik rupanya normiza eliana dah pun book fiyya utk anakandanya maher..aduhai..melepas den..dah le cumel..kat rumah eja..mak dia suruh mkn..lauk yg tak pernh mkn lagi masak lemak telur itik..pelik pelik..sllu telur itik wat telur masin je..tu yg sllu mkn lah..

terlupa nak citer..sebelum g teluk chempedak..kami g tanjung lumpor dulu..beli keropok lekor...sebatang singgit..sempat amek gambar makcik2 yang tengah gentel keropok...

kat umah acik..apa lagi bantai makan ikan patin tempoyak kegemaranku...yummeh!!tp balik dr jalan jalan..dah hbs..huhu..kakakkhilyati hbskan..uwaaa

3 comments:

Hanna said...

waa,best jln2 ni..cuma nasib xbaik kalau ank2 meragam je..nazz dh kurus lah,chaiyok2!

MaMa aDaMaQiL said...

kak nazz nnt dtg otolia plak yer..hehe kat cni pantai byk tp sgt2 mencuci mate dgn org2 yg dok boleng2 je..huhu

Naz Nur Nhazzla said...

yelah kak..saya ni sllu je jln yg xdirancang..au..dah kurus ke?msh lg berat 64kg kak

nat..otolia?aduhai...ongkos nya itu...air asia ada x g otolia

SIGN JANGAN TAK SIGN