Followers

Sponsored By

Tuesday, December 9, 2014

Rezeki yang dinanti

Bismillahirrahmanirrahim...
Hari ini...hari yang tidak mahu aku lupakan.Sebab apa...sebab perkara yang aku nantikan sekian lama...akhirnya terjadi juga.
Mungkin bagi orang lain..ah terlalu awal..tidak perlu dihebah pada dunia.Tapi bagiku..blog ini banyak menyimpan kisah2 yg kadang2 aku memang lupa..bila membaca entry2 lama...seakan semuanya terpampang di depan mata.
Apa yg nak aku kongsikan di sini...
Sejak 5 September 2013... Saat nikmat tiub fallopio ku diambil semula Oleh Yang Maha Kuasa...aku menjalani kehidupan seperti biasa.Period ku yang dulu tunggang langgang dan sering istihadhah...semakin membaik dan teratur.Kalau dulu..aku tak boleh menduga bilakah tarikh haidh ku yg seterusnya..tp sejak laporoskopy tu...haidh aku mmg sgt sgt teratur.Tepat...on time...Jarang2 sangat lewat atau tercepat.Dalam masa setahun lebih itu..ada beberapa kali aku menjalani UPT dengan harapan..tube aku yg sebelah kiri ini berfungsi dengan baik...Namun ..aku hampa kerana masih tiada rezeki.Namun aku positif dan membesarkan dua hero yg aktif ini...Suamiku juga tidak kisah...jadi aku tak rasa tertekan langsung.
Aku menggunakan Aplikasi MY CALENDAR cadngan dari sahabatku nurul Jehan.Memang sangat membantu...tiap2 bulan ternanti2 sahabat baik datang.
Tetapi entah kenapa kali ini...aku tak rasa ia akan datang.Riyash yg masih menyusu ku katakan padanya SUSU UNTUK ADIK BABY..dan ada beberapa simptom yg membuatkan aku rasa ada sesuatu di dalam rahimku.
Tengahari tadi...aku belanja barang di Giant sempat aku singgah ke Guardian utk membeli UPT.tp mode masih menanti kedatangan haidh yg septtnye dtg hari ini...Sampai sahaja di rumah...aku terus mencelup upt tu..org kata kene tggu pagi kan.Tp aku yg dah banyak pengalaman mencelup celup ni...KALAU DAH PEKNEN celuplah bila bila masa sahaja...pasti double Line.
Memang aku ni x sabar...teruslah mencelup...Dlm bilik air..aku tgok satu line je.Menghela nafas panjang...aku positif menunggu kedatangan haidh.Pasti dah nak dtg wlaupun lewat...
Lalu ku masukkan upt dlm kotak dan terus ku campakkan ke dalam bakul sampah.
Pukul 2... Aku terdetik nak lihat kembali UpT tu..dan ternyata ada line kedua yg agak samar.Yelah...haidh x lewat lagi...celup tengahari..sudah tentu hormon msh belum tinggi.Namun bak kata gynae di PPUM.kalau tiada hormon xkan UPt positif..hehehe.Alhamdulillah...
Kini hanya doa ku pohon agar kandungan ini kuat sihat dan selamat.
Tidak mahu lagi rasanya menerima kehilangan.
Jadi..dengan ini..aku mohon doa kalian utk kandungn ke-7 ini..agar selamat semuanya...Riyash nak jadi abang!!!! Mudah2an setelah 4 tahun penantian...semoga semuanya kuat dan selamat.

SIGN JANGAN TAK SIGN