Followers

Sponsored By

Wednesday, September 19, 2012

Saya takut jumpa doktor gigi

3 tahun yg lalu adalah detik terakhir gigi geraham pertama saya dipisahkan dr gusi.itupun krn seminggu lamanya saya diserang sakit gigi ditemani sakit telinga dan kepala yang amat sangat.3 tahun yg lalu juga..dentist menasihati saya gigi geraham kedua itu juga tidak tahu bila kan sampai ajalnye..kini ia telah pecah..dan mulai berdenyut..
Seblum sy menderita spt dahulu..baik saya pergi cabut.wlupun hati tidak rela..kerana itula gigi geraham kanan terakhir saya.
Lepas ni kena pikir utk buat gigi geraham palsu..
Sakittt



Monday, September 17, 2012

Cukup 60 hari dia tiada

21 hb september ini cukup 60 hari dia tiada dlm rahimku..klu tidak..waktu ini..kandunganku sudah 5 bulan..klu tidak..mungkin aku sudah nmpk jantinanye spt abang2 nya dulu..
Tapi..
Biarlah dia pergi..
Tadi waktu berkemas terjumpa 2 kotak upt yg aku gunakan utk mengesan kehamilan Rikazz dan Riyash..


Sunday, September 16, 2012

Suamiku kerja kilang

Ye la..suamiku bukan kerja opis.cuti hujung minggu..sabtu ahad boleh ajak jalan2.
Dia kerja kilang shift.2 hari kerja 2 hari cuti 2 hari kerja.sebulan adala sekali dia dpt cuti sabtu ahad.itu pun masa tu daku pulak yg tak bercuti.
Begitula adanye khidupan ku.kadang2 tension gak sbb tak dpt hadiri jemputan kenduri or majlis kawan2.smpi rasa segan sgt sbb mmg x pnh dpt dtg sbb waktu yg dijemput tu waktu rizal koje..
Mcm hr ni.kwn baik ku nye open house..guru besar..sume x dpt pegi.klu nak melawat baby pun ku akn pergi weekday blik dr sekolah tu.
Jd jgn la serik menjemputku.bkn ku x sudi nk dtg rumh kwn2 sedara mara..yg cuti klu public tu daku tp tidak suamiku.
Kita pulak mmg tak tau nk drive sdr pergi bersuka ria..lg lg nk kluar bertiga dgn ank yg lasak tnpa suami..memang belom mungkin lg.
Jd kesimpulannya..suami sy kerja kilang yg 365 hr on production.hrp maklum..
P/s : Rizal g tuko profesion la jd cikgu


Saya guna blogger droid

Kawan2..rindu nak bc blog kwn2 tp sy guna hp je.guna blogger droid ni xda list blog kwn2.sape yg tgglkn jejak dapatla sy melawat semula..dapatla sy membaca tulisan kwn2.jgn kata sy sombong.sy cume xdpt nk bc blog org lain..


Saturday, September 15, 2012

10 tahun lagi sy nak besarkan rumah

Lama sangat tak target tu?mungkin itu target maksima.klu dpt kurang drpd 10 thun mmg rezeki.syukur alhamdulillah.
Siapa sy 10 thun lg?
Umur sy 39 thun wktu itu.
Dah naik gred da dg 44.
Ank2 dah sekolah.rikazz form 1 riyash drjh 5..
Boleh lah tu..
Rumh yg sedia ada tu comel sgt.buat ms ini selesa utk kluarga kecil kami.
Kita kena berangan dan berimpian kan.10 thun yg lalu..sy berangan ingin memiliki rumah semi d.kini impian sy telah tercapai.Halaman yg kosong akn sy luaskan dgn ruang tamu dan dapur.berangan je...






Thursday, September 13, 2012

Instagram

Bila nak capture gambar..dah tak boleh.rupanye memori experia sy yg x brape nk besar tu penuh dgn gambar.entah mengapa..sy suka mengambil gambar.bak kt yuna..di setiap gambar ada cerita.btol sgt sgt..subjek sy??ape2 saje yg menarik hati saya.
Sejak install instagram.. ( tq cici ery yg introduce sy dgn insta) di situla tmpt sy menyimpn.gmbr2 terpilih..
Dan sy terpaksa korbankan gambar2 yg ada dlm phone tu..sbb dlm phone sy da ada lbh 5 ribu gmbr..
Nak buat mcmn..
Sy tahu 2 benda yg sy minat
1. NAMA ORANG
2. GAMBAR




Saturday, September 8, 2012

Malam tadi kubur berasap

Em..malam tadi kali pertama saya drive pergi dan balik ke rumah mak mertua saya.Malam tadi pergi rewang rumah mak mertua sebab adik ipar saya kawen..Jadi saya drive sendiri sendiri.Suami n Rikazz naik motor manakala saya naik kereta.Riyash saya tggal dengan mak saya sbb kalau bawak budak yang ligat tu tak boleh tolong apa pun.

Pukul 11 malam saya balik ke rumah dengan ditemani Rikazz.Rizal pula masih rewang.Saya tak ingat langsung tentang kubur yang harus saya lewati gelap malam itu.Seram memang seram.Namun perjalanan saya teruskan.

Pkul 2 pagi Rizal pulang dengan muka yang pucat.Dia kata
NASIB BAIK TAK JUMPA HANTU.KUBUR BERASAP LAH..B APA LAGI..PECUT LAH.
sy minta suami saya mandi dan solat Isyak..Riyash pula nangis nangis tak mahu letak bila suami saya pulang.Em..syaitan mana lah yang mengikut suami saya pulang.

Persoalan yg suami saya timbulkan
KUBUR SIAPA YANG BERASAP TU YE?

Friday, September 7, 2012

Eh..lupa 3ogos

Dah sebulan berlalu..ada ape dgn tarikh ni?tarikh pertemuan sy kli pertama dgn suami..tarikh lamaran suami pd sy..ni la tarikhnya..dah 6 tahun pun usia perkenalan kami.tp baru 6 tahun kan?baru setahun jagung.Jauh lg perjalanan jodoh kami ni.Insyaallah ..
Hujung tahun ni kami akan menyambut anniversary ke 5.. Alhmdulillah.bg saya nk mempertahankan rumahtangga ni bkn mudah..bkn mcm ms belum kawen..x suka boleh putus n cr pengganti semudah minum air..tp bnyk benda yg perlu diambil tahu.akhir kata..doakan kami k


Wednesday, September 5, 2012

Cikgu pun polis trafik

Hr ni utk pertama kalinya aku menjadi pengiring..guru pengiring utk murid2 ku yg menjadi peserta Kem Bina Juara.kira hr ni perjlnn yg pnjang.Dr Jenjarom ke Pj..kmudian dr Pj ke Kota Damansara..
Yg lawaknya..ms di tol NPE..tetiba smartag wat hal.aku beralih ke Touch n Go..tak pnh guna ni..tp mmg memalukan bila tak sampai nak touch smpi terpaksa buka pintu ketw.Nampak mmg cuak.huhu..
Sewaktu di sana..kami yg buat modul kem ni disuruh handle mknn peserta.pndai2 la kami buat kerja kan.bagi bagi kerja sdr..maka nmpk la ustaz ni bertindak melancarkan perjLnn masa mkn.sebijik mcm POLIS TRAFIK kan??


Tuesday, September 4, 2012

Dah isi pun eg-tukar!

Sungguh..saya melalui detik2 perjalanan yg agak perit ketika awal pembabitan saya dlm bidang pendidikan..saat sy memperjuangkan hak sy mendapatkan waktu utk mengajar Bahasa Arab di sekolah..sy diherdik oleh bos di hadapan murid2.
Tp itu semua 5 thun yg lepas.Kini..pentadbir2 itu telah tiada..Digantikan dgn pentadbir yg lebih baik.Bermula dgn pertukaran PUAN HJH SARIFAH RAFEAH..kemudian ENCIKFADZLI dan guru besar yg muda dan sgt sporting PUAN ROSLINA.sy juga smakin rapat dgn kwn kwn sekerja.mereka bnyk membantu sy slma ini.Dulu sy tak pernah berfikir dan terfikir utk bertukar sekolah.Namun setelah menetap di Banting dan terpaksa berulang hari2 sejauh 90km pergi blik pun sy msih tidak berminat utk meninggalkn sekolah itu.Sy rasa saaayang sgt dgn kwn2 di sana.
Tp tahun ini sy isi juga,eg tukar.tanpa,hati yg nekad utk berpindah..dan 2 september sy pun tlh berjaya menembusi eg tukar..keputusannya???bln oktober nnt..saje suke suke


Saturday, September 1, 2012

Jom tukar sekolah!

Tajuk mcm senang kan?tp hakikatnya susaaaah..kwn sejawat sy 12 tahun mohon pindah.tak dapat2.negeri2 yg susah ni kan..kelantan..kedah..menang payah.tp cube minta msuk Johor..senang je.tp saya nk pindah ke kuala langat je..hati xda di kuala langat ni.hati saya hanya di petaling jaya.walaupun pd mulanya susah sy nak hadapi hari2 terawal sy di sekolah tu..tp kini segalanye berubah..saya sgt menyayangi sekolah dan isi nya.
Mcmn nak tukar?
Saya kena isi eg tukar.katanya 1 september ni dah buka..sy isi je la..tu pun menikirkan ank ank..thn depn rikazz nak sekola.tp disebbkn mslh pekerjaan sy ni sy x dpt pastikan kat mn nak survey sekolah.
Doakn la yg terbaik utk sy k


Sapa kata tangan saya PANASSS???

Ha...ini buktinya..saya berjaya menjaga bunga2 ini sehingga mereka berjaya bercambah dgn kuntum bunga yg baru..msti mggu depan rumah saya berseri semula...yeah!




SIGN JANGAN TAK SIGN